Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INMUSIC FESTIVAL

Zabava na Jarunu ne staje, a gostima su naše cijene smiješne

Inmusic
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/17
21.06.2017.
u 13:56

Zagrebački festival poseban je zbog odličnih koncerata, ali i brojnih drugih popratnih sadržaja koji zabavljaju goste iz cijelog svijeta

Zagreb je već tradicionalno, 12. godinu zaredom središte europske festivalske scene. Ovogodišnji INmusic poseban je po tome što je prvi put rasprodan, a u tri festivalska dana očekuje se 100 tisuća posjetitelja. Smještajni kapaciteti hrvatske metropole su popunjeni pa bi se, zahvaljujući festivalu, u Zagreb moglo sliti čak 10 milijuna eura.

Dok su neki od stranih gostiju rezervirali sobe u hostelima ili u privatnim aranžmanima, mnogi od njih borave u festivalskom kampu na Jarunu. Šatori im pružaju priliku da odspavaju tek nekoliko sati jer zabava na INmusicu traje 12 sati – od pet poslijepodne do pet ujutro. Mnogi su tu zbog jeftinog smještaja, ali i zbog druženja. Jer Englezima ili Austrijancima naše su cijene smiješne.

– Kada smo vidjeli tko sve nastupa u Zagrebu, morali smo dva puta provjeriti, jer smo festivalsku kartu platili 50 eura. Pa to je smiješno. Jeftino je i piće. Pola litre piva je samo 20 vaših kuna, a kokteli su 40 – govore nam Jessica i Andrea, dvije gošće iz Engleske, koje su s nama u redu čekale koktele. No dočekao ih je hladan tuš jer na šanku s koktelima nije bilo limete pa smo mogli dobiti samo koktele bez limete. Naravno, poslije je i nestalo i leda pa ste na nekim šankovima morali piti topla pića.

Jak glazbeni lineup uvijek se smatra najvećim mamcem za posjetitelje ljetnih festivala. No izgrađeni festivali, kao što je to i naš INmusic, imaju vjernu publiku koja planira posjet Jarunu i prije objave imena bendova koji će nastupiti. Svake godine tu je i cijeli niz dodatnih sadržaja koji animiraju publiku. Tako su i u ponedjeljak nakon sjajnog koncerta raspoloženog Arcade Firea rijeke fanova potražile nastavak partyja na drugim pozornicama i u specijaliziranim šatorima. Jedno od hit mjesta uvijek je karaoke party. Iako svake godine zapravo bez mnogo razmišljanja preskočimo ovaj šator, ovoga smo puta otišli vidjeti kakva je situacija unutra. I imali smo što vidjeti.

Unutra je bio pravi party. Ne samo da su mladi i zgodni ljudi imali hrabrosti stupiti na pozornicu i primiti se mikrofona nego ih je većina imala i odličan glas i zabavan performans! Stranci su prednjačili u javljanju za pjevanje, ali mogli su se čuti (i pjevati) i domaći hitovi poput Urbanove “Budi moja voda” ili Parnog valjka “Dok je tebe”.
Koliko je vladalo zanimanje za karaoke, dovoljno svjedoči podatak da su neki čekali i po dva sata da dođu na red!

U jednom trenutku čak se petero veselih stranaca naguralo na malenu pozornicu pa su organizatori morali ograničiti nastupe na samo dvije osobe. Nismo dočekali kraj, ali pobjedu dodjeljujemo dvojici stranaca koji su karizmatičnim dubokim glasovima otpjevali hit Johnnyja Casha "Folsom Prison Blues".

Još jedan od vječnih hitova INmusica prije napuštanja festivala obavezno je provjeravanje Silent Partyja. Za ovaj se party ponekad čeka i više od pola sata na ulaz! Neupućenom posjetitelju možda ne bi bilo jasno o čemu se radi, budući da posjetitelji partyja plešu kao u transu slušajući glazbu na slušalicama. Za vanjski svijet je tišina, a za one koji su na partyju nezaboravna zabava.

U ponedjeljak i utorak navečer čekalo se u redu na mnogim mjestima, i na blagajnama za bonove i na štandovima za piće. Stoga je ponekad trebalo dobro isplanirati kada otići na koncert, a kada po hranu ili piće. Imamo i jedan savjet. Nemojte puniti karticu za beskontaktno plaćanje odmah na ulazu jer je tamo najveća gužva. Možete to napraviti i na brojnim blagajnama na festivalu.

Oni koji su pak došli ranije na festival mogli su iskoristiti i zgodnu akciju besplatnog bojenja lica ili se opustiti u nekom od ugodnih sponzorskih šatora. Ljubitelji elektronike i kvalitetne glazbe 70-ih i 80-ih hrlili su u Teslin toranj koji je otvoren prošle godine. Tamo i dalje obitava David Bowie i njegovi hitovi. A ove godine posjetitelji imaju priliku i poigrati se eksperimentom Nikole Tesle...


 

Komentara 2

AU
autopilot
20:09 21.06.2017.

Cijene smiješne, plaće tragične...

Avatar babas
babas
21:35 21.06.2017.

Izgleda da ti Englezi i Austrijanci ne znaju da su došli u najsiromašniju zemlju EU. Da čuju kolike imamo plaće umrli bi od smijeha i zgrozili se kako nam je sve skupo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije