Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska TV premijera filma

Ime: Dobrica, prezime: nepoznato na Klasik TV-u

Klasik TV
Promo
28.04.2017.
u 08:15

U svibnju, na Klasik TV-u ne propustite svjetsku TV premijeru bajke za odrasle Ime: Dobrica, prezime: nepoznato i nagrađivani film Dalibora Matanića Blagajnica hoće ići na more.

Komedija iz 2016., Ime: Dobrica, prezime: nepoznato na rasporedu je u četvrtak 18.5. u 22h, a u glavnoj ulozi se pojavljuje nekadašnja velika dječja filmska zvijezda, Slavko Štimac, čiji je bogati filmski opus poslužio redatelju Srđi Peneziću da osmisli inovativan i zanimljiv spoj "starog" i novog. Redatelj kombinira isječke iz Štimčevih starih filmova poput Vuk samotnjak, Salaš u Malom Ritu, Vlak u snijegu s novosnimljenim kadrovima što rezultira efektnim filmskim materijalom kojim se ilustrira rani život glavnog junaka.

Početkom mjeseca, 4.5. u 20:05h premijerno se prikazuje Blagajnica hoće ići na more, debitantski film proslavljenog redatelja Dalibora Matanića (Zvizdan, Kino Lika), o Barici koja radi kao blagajnica na periferiji Zagreba i mašta o tome kako će svoju kćer odvesti na more. Iako je nastao u produkciji Hrvatske radiotelevizije, film je prikazan i u kinima te je ostvario odličnu gledanost. Riječ je o dirljivoj socijalnoj drami s elementima komedije, a film je nagrađen brojnim nagradama, pa je tako na Pulskom festivalu nagrađen Zlatnom arenom za glavnu žensku ulogu (Dora Polić), sporednu žensku ulogu (Nina Violić) i montažu, te nagradom Breza za najboljeg režisera debitanta.

Foto: Promo

Blagajnica hoće ići na more, nagrađivani debitantski film redatelja Dalibora Matanića

Četvrtak iza, 11.5. u 22h, na rasporedu je Nije bilo uzalud, debitantski film cijenjenog filmskog snimatelja i redatelja Nikole Tanhofera. Osim uvjerljivih glumačkih kreacija Borisa Buzančića, Antuna Vrdoljaka, Mire Nikolić, Zvonimira Rogoza, film odlikuje dojmljiva atmosfera (sniman je u močvarama Kopačkog Rita), kao i efektna kamera, a bio je prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Berlinu.

25.5. u 20:05h na programu je sportska komedija Ajmo žuti redatelja Dražena Žarkovića, simpatični takozvani film o malim ljudima, kojeg krasi topli pristup prema protagonistima i glumačke role dvojice glumaca koje se vrlo rijetko gledalo u domaćem filmu – Žarka Potočnjaka i Slavka Brankova.

Foto: Promo

Nogometna komedija Ajmo žuti prikazuje se 25.5. u 20:05h

Ciklus filmova s jednim od najboljih hrvatskih glumaca – Fabijanom Šovagovićem, ponedjeljkom i utorkom u 22h donosi sjajne filmske naslove: 1.5. Lisice, 2.5. Kuća, 8.5. Seljačka buna, 9.5. Novinar, 15.5. Hoću živjeti, 16.5. San o ruži, 22.5. Hi fi i 23.5. Sokol ga nije volio.

Petkom i subotom od 20:05h prikazuju se serije Robna kuća i Punom parom, koja je okupila elitnu ekipu; glazbu je skladao Arsen Dedić, scenograf je Željko Senečić, a glumačku ekipu čine Zvonko Lepetić, Ivo Serdar, Ana Karić, Mustafa Nadarević, Fabijan Šovagović, Vanja Drach, Lela Margitić i Relja Bašić. Od 5.5., petkom, subotom i nedjeljom u 18h gledatelji mogu pratiti i humorističnu seriju Leteći cirkus Montyja Pythona.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije