Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj 'OMEN'

Hrvati okrutno sprdaju 'piromana' Bobana: Na uglednoj stranici postao je majstor specijalnih efekata

Foto: PIXSELL/PROMO
1/6
03.05.2021.
u 10:14

Na ovoj stranici korisnici sami mogu ubacivati filmove i imena, pa ja tako netko nepoznat ubacio Bobana među ekipu koja je radila specijalne efekte ovog filma, a njegov "obim posla" je pirotehnika.

Nakon što je Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban priznao kako je 2005. u Solinu inscenirao požar na setu filma "The Omen", zbog kojeg je ova skupa hollywoodska produkcija otišla iz Hrvatske, njegovo ime jučer se našlo na čuvenoj internetskoj stranici Internet Movie Database.

Foto: IMDB
Također, među filmskom tivijom našlo se i njegovo priznanje.

- 1. svibnja 2021. godine Blaženko Boban, bivši gradonačelnik hrvatskog grada Solina, priznao je ispred nekoliko reportera kako je organizirao požar na filmskom setu jer su lokalne vjerske vođe bile protiv da se u njihovom mjestu snima film sotonske tematike. 

Foto: IMDB
Šale na račun Bobana počele su se redati na Facebooku, pa je netko i prepravio plakat filma i na njega stavio Bobana kao zmaja koji riga vatru, a uz fotografiju je i parafrazirao stihove pjesme "Maljčiki" grupe Idoli. 

Foto: Facebook/TS Auris

Podsjetimo, župan Boban, ministrica Brnjac i Dalibor Ninčević, gradonačelnik Solina obilazili su, u pratnji svojih suradnika, u petak 30. travnja područje Salone gdje bi se početkom svibnja trebao održati Europski bacački kup koji će okupiti 564 sportašice i sportaša iz 44 zemlje. U ugodnom čavrljanju između protokolarnih obaveza župan Boban, a sve je zabilježila i kamera fotoreportera Cropixa, počeo je priču dok ga je ministrica uljudno slušala.

 - Bio je sklopljen neki ugovor sa strane Ministarstva da će neka američka koprodukcija snimati ovdje film... Oni su to sve stavili, ja sam bio tada gradonačelnik... To je bilo negdi 2007. ili 2008. je l' tako? - priupitao je župan jednu od svojih suradnica te je nastavio dalje: - Narod se diga na noge jer je vidija scenarij filma, a to je bija film "Omen 666", Demien, sotona mala i tako dalje, i tako dalje... Da najgore bude, treba je iz Dujmova groba onaj mali, evo ona (suradnica - op.a.) će me korigirati, izać s crnon rukom, mali đava. I mi to čujemo, i ja govorin Biškupiću, a on onakav je, je li, veli šta ti je, triba para, šta Bobane zafrkaješ, triba para... Oni su to plaćali u suvom zlatu, Amerikanci...

Međutin, nismo se mogli nikako dogovoriti i ja napravin drugi scenarij. Nije me tija primiti i ja se diga u četiri ure i otiša gori u Zagreb i čekan ga u 7 ujutro ispred ureda, je l', ne može me mimoići. Doša ja gori, a ode javljan ekipi da ću in poslati signal na mobitel kad san kod njega i da me oni kao zovu i kažu da je zapaljena Salona. To san ja inscenira - rekao je ponosno župan Boban ministrici Brnjac.

VIDEO: Vinko Ćemeraš bio je gost Večernjakove desetke 

 

Ključne riječi

Komentara 2

BE
Beleg
10:48 03.05.2021.

I tako je glagol sprdati postao tranzitivan! Čitam isto u srpskoj štampi. I tamo kažu sprdati nekog, ili nešto. Ko je to i kad tako odlučio? Sprdati je povratni glagol i može se samo sprdati sa nekim, ili nečim.

PE
PetrusManus
12:08 03.05.2021.

I to ti je Hrvatska, tj. Rvacka na HDZ-eov način, to nije više ni sramota, to je tolika žalost, a šta ćeš, narod ih bira narod je mazohističan i voli da ga se J....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije