Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI GRB I ZASTAVA

Hrvati ljuti nakon epizode "Monka": 'Rugaju se s Hrvatskom. Sramota'

Foto: Screenshot/Promo
1/9
20.09.2020.
u 12:16

Čini se da interpretacija popularnog detektiva Monka o našoj zemlji nije bila simpatična gledateljima ovog područja.

Super popularni detektiv Monk iz istoimene serije koju Hrvati prate od 2002. otkako je krenula s emitiranjem, vješto je razljutio gledatelje ovog područja. Naime, u epizodi pod nazivom "Mr. Monk Falls In Love" koja je prvi put prikazana 2008. godine, a sada je reprizirana na jednom domaćem televizijskom kanalu, pojavljuju se izmjene na hrvatskoj zastavi i grbu u nekoliko scena koji su razljutili Hrvate.

Radnja u epizodi počinje ubojstvom taksista imena Dražen Mirko, a Monk svojim istraživačkim tehnikama dolazi do Lejle Zlatavić koja radi u centru za prihvat izbjeglica iz zemlje Zemenije. Na zidovima u centra postavljena je zastava koja izgledom podsjeća na onu hrvatsku, ali su promijenjene boje trobojnice, kao i hrvatski grb.

Foto: Arena Hospitality Group

Naime, zastava ima dodatak - vijenac od klasja žita koji je nekoć bio sastavni dio grba SFRJ i Socijalističke Republike Hrvatske. Monk u razgovoru kaže da u toj zemlji rat traje već 600 godina, a ljudi pričaju mješavinom rusko-hrvatskog jezika.

U jednoj se sceni pokušava sporazumijeti s prodavačem koji ga ne razumije pa zaključi da taj narod ne zna ni svoj jezik. Gledatelji koji su gledali spornu epizodu zamjerili su takvoj interpretaciji ovog područja.

- Gledam 'Monk' i uleti mi ova zastava s grbom. Zna li netko koja je ovo država? Oni se rugaju s Hrvatskom. Sramota - jedan je od komentara bijesnog gledatelja.

Ključne riječi

Komentara 67

LA
laptopxp1
13:17 20.09.2020.

Hrvati ljuti????? Javilo se par ljuudi koji nemaju pametnijeg posla i sad ispada da su Hrvati ljuti!!! Svašta.

Avatar Warded
Warded
17:37 20.09.2020.

Meni više smeta Nemanja i petokraka u Rijeci. Monk pod tim grbom niti je klao, palio, niti silovao.

ŽA
Žac123
12:44 20.09.2020.

Meni smeta ovo Borasovo komšijsko sprdanje. Ali, nekima očito ne smeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije