Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosudite sami

Hit 'Uptown Funk' Brune Marsa je čisti plagijat?

Bruno Mars
Foto: PA/Pixsell
1/3
31.10.2016.
u 13:53

Član grupe Collage tuži Brunu Marsa i Marka Ronsona jer su plagirali dijelove iz njihove pjesme "Young Girls"

Brunu Marsa i Marka Ronsona tuži funk grupa Collage jer je dvojac navodno u svom hitu "Uptown Funk" plagirao dijelove njihove pjesme "Young Girls".Riječ je o pjesmi koju je ovaj bend izdao 1983., a bend tvrdi kako je većina instrumentalnih dijelova u "Uptown Funku" iz njihova hita. U tužbi, koju je kako piše Rolling Stone podnio jedini živi član ovog benda, stoji kako su gitarski rifovi, bas, ritam, struktura i harmonija identični u obje pjesme.

Mars je jednom prilikom izjavio kako je inspiracija za ritam ove pjesme bila funk scena Minneapolisa iz 80-ih, a upravo toj sceni pripadao je i bend Collage. Inače, ova pjesma Brune Marsa na YouTubeu ima gotovo dvije milijarde pregleda i bila je najuspješniji singl na Billboard Hot 100 listi. Je li riječ o plagijatu, prosudite sami...

>>Beyonce i Bruno Mars začinili nastup Coldplaya na 'Super Bowlu'

Komentara 2

LI
liliZG
15:14 31.10.2016.

mars će morati malo iskeširati od ovog hita, da morat će.. zato nam se to tako i sviđalo jer nas podsjeća na Studio 54, i plesnjake...)))

IM
Immanuell
15:07 01.11.2016.

Osim nešto ritma, pjesma Collage - a nema veze s vezom s Uptown funkom Brune Marsa i Marca Ronsona. Ovo može biti slično samo osobama koje nemaju sluha ni za 1%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije