Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
centar festivalske sezone

HARD Summer festival prvi put u Europi, i to u Splitu! Stiže Calvin Harris, a očekuje se 20.000 posjetitelja iz svijeta

Foto: profimedia
1/6
21.06.2022.
u 07:00

Organizatori događaja Alda i Insomniac pobrinut će se da osiguraju produkciju svjetske razine po čemu su poznati, a posjetitelji Hard Summera čut će sve najpopularnije Harrisove izvedbe koje će činiti dio njegova neizostavnog seta u sklopu ovog posebnog događaja.

Ovu godinu možemo prozvati godinom festivala jer osim što se u Split napokon vraća Ultra Europe nakon dvogodišnje pauze, taj obalni grad ove je godine domaćin i planetarno popularnom festivalu Hard Summer, koji je za svoju prvu europsku inačicu odlučio odabrati upravo Dalmaciju.

Provod na Žnjanu

Ako ni to nije dovoljno, u Split nakon dugo vremena stiže jedan od najpopularnijih svjetskih DJ-eva, Adam Richard Wiles (38), profesionalno poznatiji kao Calvin Harris. Hard Summer festival već se godinama uspješno organizira u SAD-u, a od ove godine dobiva i svoju europsku verziju. Vodeći će se sjevernoamerički festival 6. kolovoza 2022. predstaviti velikom broju domaćih i stranih posjetitelja uz spektakularan nastup Calvina Harrisa u kojem će uživati tisuće posjetitelja koji se očekuju na popularnoj splitskoj plaži Žnjan. Idilični spoj sunca, mora i plesne glazbe ovaj bi događaj trebao učiniti jednim od nezaobilaznih ovoljetnih partyja na plaži, ne samo na Jadranu već i puno šire.

Organizatori događaja Alda i Insomniac pobrinut će se da osiguraju produkciju svjetske razine po čemu su poznati, a posjetitelji Hard Summera čut će sve najpopularnije Harrisove izvedbe koje će činiti dio njegova neizostavnog seta u sklopu ovog posebnog događaja.

– Atraktivnost Žnjana nadaleko je poznata pa je u suradnji s čelnim ljudima Grada Splita odlučeno da upravo Hard Summer postane jedan od integratora revitalizacije te lokacije čemu će pridonijeti organizacija festivala na tom području – rekao nam je službeni medijski predstavnik festivala Kristijan Gržetić i dodao da su gradske vlasti, koje su im i dale dozvolu, prepoznale važnost tog festivala i onoga što će donijeti gradu.

Tijekom ove sezone, kaže, očekuju dvadesetak tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta, dok za godine koje slijede najavljuje da se planira organizacija višednevnih događanja uz neke od planetarno najpopularnijih glazbenih izvođača, a to će privući golem broj posjetitelja.

Calvin Harris je izvođač koji je nebrojenim hitovima poharao glazbene ljestvice diljem svijeta te broji više od 35 milijardi kombiniranih audio i videostreamova, što ga čini jednim od najgledanijih umjetnika na YouTubeu i jednim od najvećih streaming umjetnika Sony Musica. Calvin je surađivao s brojnim svjetskim umjetnicima, uključujući Franka Oceana, Pharrella Williamsa, Rihannu, The Weeknd i Travisa Scotta.

Veliki broj posjetitelja

Hard Summer jedan je od najpopularnijih glazbenih festivala na sjevernoameričkom tlu koji tijekom svojih izdanja u Los Angelesu, gdje je prvi put i održan još 2008., dnevno okuplja u prosjeku 80.000 posjetitelja. Na temelju tih podataka i spoznaje o snazi i imidžu ovog festivala, priča Gržetić, donesena je odluka da se inačica HS-a preseli u Europu i u Hrvatskoj organizira događaj koji će svojom posebnošću postati sastavni dio europske glazbene scene i 'must visit event' koji će privući iznimno velik broj posjetitelja iz cijelog svijeta.

– Ujedno će to donijeti i brojne benefite domaćem turizmu i promociji Hrvatske na globalnoj razini – dodao je, a isto nam potvrđuju i iz splitske Turističke zajednice.

– Riječ je o festivalu koji će zasigurno obogatiti turističku ponudu Splita, ali i Hrvatske, te utjecati na povećanje turističkog prometa u razdoblju kad se održava. Festival će imati zapažen marketinški, ali i ekonomski učinak – kazali su iz splitske Turističke zajednice.

VIDEO>>Ivana Brkljačić pokazala račun koji je dobila na jednoj plaži u Hrvatskoj: 'Ovo je cijena kave'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije