Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brooke Shields

Glumica je desetljećima šutjela o tome i sada prvi put priča: Samo sam govorila ostani živa i izađi

Foto: Reuters
1/8
16.03.2023.
u 10:56

Glumica Brooke Shields u dokumentarcu "Brooke Shields: Pretty Baby", koji će premijerno biti prikazan 3. travnja, prvi put govori o tome kako je u ranim dvadesetima bila žrtva seksualnog nasilja

Prije više od 30 godina, glumicu Brooke Shields seksualno je napastovao moćnik iz Hollywooda, a Brooke, koja je tada bila u ranim 20-ima, nikome nije o tome rekla ni riječ. - Nitko mi neće vjerovati, pomislila sam tada. Ljudi tada nisu vjerovali u te priče. Mislila sam da više nikada neću raditi u Hollywoodu ako ispričam što mi se dogodilo - govori ova 57-godišnja glumica. Odlučila je svoju priču ispričati u dvodijelnom dokumentarcu "Brooke Shields: Pretty Baby", koji će premijerno biti prikazan 3. travnja.

Ovaj dokumentarac otkriva nam nepoznate činjenice o životu glumice koja je zbog seksualiziranih uloga u filmovima poput "Pretty babe" gdje je glumila dječju prostitutku, i "Plava laguna" postala predmetom fascinacije, ali i bijesa javnosti i postale su i fenomen pop kulture, piše The People kojem je glumica odlučila ispričati kako je bila seksualno zlostavljana i zašto je desetljećima o tome šutjela. 

- Snimajući dokumentarac, prisjetite se svega što vam se događalo i pomislite kako je pravo čudo da sam preživjela - kaže 57-godišnja glumica. - Trebalo mi je dugo da procesuiram što mi se dogodilo. Sada sam više ljuta nego što sam tada bila. To su strašne situacije - rekla je Brooke u intervju za People i ispričala je što se dogodilo te večeri nedugo nakon što je diplomirala na Sveučilištu Princeton i nije mogla pronaći posao. Bio je to težak početak njezine glumačke karijere i zato je prihvatila poziv jednog poznatog čovjeka iz Hollywooda. 

1/38

- Nakon večere s muškarcem, koji je bio dobro poznato ime Hollywooda, pozvao me u svoju hotelsku sobu odakle je obećao pozvati taksi koji će me odvesti kući. Tamo me je seksualno napao. Nisam se toliko borila ni odupirala... Samo se sjećam da sam se skamenila. Mislila sam da je jedno moje 'ne' dovoljno. I pritom sam cijelo vrijeme samoj sebi govorila - ostani živa i izađi van - ispričala je glumica u dokumentarcu. Rekla je kako je kasnije krivila samu sebe i stalno je ponavljala kako nije smjela otići s njim u hotelsku sobu niti popiti piće nakon večere.

Ispričala je kako je o svemu ovome dosad rekla samo jednoj osobi, svom bliskom prijatelju i nekadašnjem savjetniku za sigurnost Gavinu de Beckeru. - Svatko procesuira vlastitu traumu na različiti način. Želim biti svojim primjerom drugim ženama poručiti kako o ovome ne treba šutjeti - poručuje Brook.  Dugo je u braku sa piscem komedija i redateljem Chrisom Henchyjem (58), s kojim ima dvije kćeri, Rowan (19) i Grier (16). 

VIDEO Dean Dvornik ne srami se posla koji radi u Americi, a sada objacvio novost: Gazda ništa ne zna

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
zagabria5
12:15 16.03.2023.

Jel ima neka od tamo da nije bila napastovana i o tome prigodno šutjela 30 godina dok je trajala karijera. Statistički bi trebalo biti, barem jedna

Avatar 365dias
365dias
20:10 16.03.2023.

diplomirala na Princetonu i nije mogla pronaći posao??? malo čudna priča...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije