Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad nije kasno

Giovanni Furlan: Simpatičniji sam i ljepši od Georgea Clooneya!

Giovanni Furlan
30.01.2017.
u 14:14

U prvoj epizodi RTL-ovog glazbenog showa zabljesnuli su Boba Milošić s Malog Lošinja, Vukovarac Darus Despot te Regina Roslaniec Bavčević koja je u RH došla zbog muža

U sinoćnjoj, prvoj emisiji novog RTL-ova talent showa “Nikad nije kasno” predstavilo se prvih šest kandidata starijih od 45 godina, koji u toj zrelijoj dobi traže svoje mjesto pod suncem na estradi.

Među onima koji su probili led pred žirijem sastavljenim od skladatelja Tončija Huljića, pjevačice Danijele Martinović i legendarnoga nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, posebno su zablistali Slobodanka Boba Milošić iz Malog Lošinja, Vukovarac na privremenom radu u Varaždinu Darus Despot i neumorni Giovanni Furlan iz Siska.

Među onima koji su se posebno istaknuli jest i Poljakinja Regina Roslaniec Bavčević, koja se zbog ljubavi doselila u Split i sa suprugom već tri desetljeća nastupa kao duo, a jedno vrijeme bila je zaposlena u orkestru splitskog HNK kao violinistica. U showu se predstavila pjesmom “New York, New York”.

– Jako sam zahvalna što sam uopće dobila priliku stati na ovakvu pozornicu. Prije sam pjevala u bendu, no ne pjevam već 20 godina. Počeo je rat, ja sam zatrudnjela, morala sam čuvati trudnoću, rodila blizance koji su umrli tri dana nakon porođaja... Bilo je teško, no uz pomoć vjere preboljela sam sve – otkrila nam je 56-godišnja Boba, koja se iz rodnog Pirota preselila na Lošinj, gdje je radila kao recepcionerka i aromaterapeutkinja.

U show su je, priča nam, prijavili suprug i kći, a ona je isprva zbog toga bila jako ljutita na njih.

– Pa, nisam pjevala više od 20 godina, bojala sam se kako će sve to ispasti. Nastupila sam bez prevelikih očekivanja, a prije svega sam sretna zbog svih divnih ljudi, kandidata u showu koje sam upoznala. Toliko je tu dirljivih priča i pozitivnih ljudi – zaključila je Boba, koja je u prvoj emisiji pjevala “Čarobno jutro” Nine Badrić.

Još će jedno lice gledatelji novog RTL-ova showa zacijelo dugo pamtiti. Riječ je o 45-godišnjem Vukovarcu Darusu Despotu, koji se predstavio pjesmom “Ti si mi u krvi” Zdravka Čolića. Darus je inače kao tekstopisac surađivao s brojnim poznatim pjevačkim imenima, poput grupe Karma, Maje Šuput, Minee, Ivana Zaka, Antonije Šole, Sandre Afrike...

Zamalo mu je izmaknuo Porin, a triput i Dora. Zaposlen je kao grafički dizajner, a petkom i subotom nastupa sa svojim Scandal Bandom na gažama kojima, kaže, zarađuje za preživljavanje.

– Jao, moj prvi nastup u showu mogao je mnogo bolje proći. Iako sam dosad uistinu puno nastupao, ne znam što me je snašlo na toj pozornici koja je uistinu spektakularna. Takvu produkciju još nismo vidjeli na našim prostorima, a u showu je sve podređeno pjevaču i njegovoj životnoj priči – govori Darus, koji ne prestaje hvaliti članove žirija i voditelje, pjevače Sanju Doležal i Joška Čaglja Jolu koji su vrlo brižni prema kandidatima.

– Tonči Huljić svima nam je poput brižnog roditelja koji svom djetetu mora dati gorak lijek. Nešto neugodno što ti treba reći tako lijepo upakira, znaš da će ti nakon toga sigurno biti bolje. A što reći o Sanji i Joli? Oni su nam svima i iza scene velika podrška kroz zagrljaje, savjete... – govori Darus, koji je i službeno promijenio ime i prezime kako bi zvučalo internacionalnije budući da kao glazbenik djeluje i u Bugarskoj, Češkoj, Slovačkoj... Otkriva i da je potpuno sijed te da boji kosu, kao i da je presadio dlake kako bi prikrio ćelavost.

Osebujan je definitivno i kantautor, kaskader, glumac, autor slikovnica, diplomirani profesor tjelesne kulture i ulični svirač Giovanni Furlan, koji je žiri u prvoj emisiji oduševio izvedbom pjesme “Predaj se, srce” legendarnih Indexa.

– Kao kaskader i glumac radio sam na tridesetak filmova. Snimao sam najveće svjetske produkcije, poput serije “12 žigosanih”. Surađivao sam s glumcima Boom Svensonom, švedskim Johnom Wayneom, s Robertom Mitchumom, Francom Nerom... Na snimanju filma “Božji oklop” u Zagrebu i Samoboru upoznao sam Jackieja Chana, za kojeg mogu reći da je nizak, genijalan i veliki profesionalac. Radio sam i s Georgeom Clooneyjem i zaključio da sam ja ljepši, viši i simpatičniji od njega – ponosno svoje uspjehe niže Giovanni, koji će za nepunih mjesec dana proslaviti 58. rođendan.

Kao ulični svirač, Giovanni redovito nastupa za zagrebačkom Dolcu, ispod “Kumice” te u Tkalčićevoj ulici, a svirao je i na ulicama Pariza, Berlina, Venecije, Beograda...

– Znate, kroz Dolac svakodnevno prođu deseci tisuća ljudi. Tko je od naših zvijezda imao toliku publiku? Evo, naš poznati pjevač Mišo Kovač sam sebi ne zna napisati pjesmu, a moj dragi član žirija Tonči Huljić piše samo glazbu, tekstove mu piše supruga Vjekoslava. A ja mogu sve sam! – govori bez lažne skromnosti i za kraj otkriva zašto se prijavio na RTL-ov show:

– Želim vidjeti gdje bih otprilike pripadao na našoj estradi. Bio sam mlad student kada sam pokucao na vrata Jugotona. Rekli su mi: “Kad postanete popularni, javite se!” i nisu održali svoje obećanje – požalio se Giovanni, siguran da će ovaj put uspjeti. Estrada ga nestrpljivo čeka.

Komentara 2

GR
grodar
17:04 30.01.2017.

Nisam vidio bolesniji show

RA
raikonen
14:33 30.01.2017.

Falite me usta moja..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije