Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT NA MURTERU

Festival The Garden odlazi iz Tisnog jer gostima smeta buka iz susjednog kluba

The Garden
Foto: Tim Ertl
1/5
30.05.2018.
u 12:44

Zbog svakogodišnjih pritužbi naših gostiju i inozemnih partnera kontinuirano smo upozoravali na navedeni problem. Ovakvom odlukom Općinskog Vijeća Tisno onemogućeno nam je odgovorno poslovanje te ispunjavanje ugovornih obveza koje smo preuzeli prema naših gostima, kažu iz Gardena

Nakon šest godina rada u Tisnom svjetski poznati The Garden festival napustit će otok Murter! Epilog je to pravog rata koji se proteklih mjeseci odvijao između vodstva The Gardena i lokalnog kluba Vortex.

Naime, program Gardena u uvali Rastovac svake godine trajao je do 2 ujutro, nakon čega bi se britanski gosti preselili u klub Barbarella's u Pirovcu. Zabave u Vortexu počinjale bi pred zoru, a budući da se klub naslanjao na Gardenov kamp, partijanerima je smetala buka. Zbog toga je Općinsko vijeće prvo zabranilo rad Vortexu, no preokret je nastupio kada su na posljednjoj sjednici ipak dozvolili rad lokalnom klubu i čak im dali suglasnost za prekoračenje buke.

– Nakon šest godina The Garden Resorta u Tisnom, teška srca smo prisiljeni najaviti da će ovo biti zadnja godina da ćemo biti prisutni na ovoj lokaciji ugošćavajući međunarodne događaje koji privlače tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta. Ovog ponedjeljka, 28. svibnja, Općinsko vijeće Tisno glasovalo je za ponovno izdavanje dozvole rada Vortex beach baru, koja je bila ukinuta prošle godine zbog ilegalnog rada odmah uz našu lokaciju. Dozvola omogućuje Vortexu da i u vremenu između 7:00 i 12:00 ujutro od 15. lipnja do 1. rujna pušta iznimno glasnu glazbu te tako onemogućuje jutarnji odmor gostima festivala.

Zbog svakogodišnjih pritužbi naših gostiju i inozemnih partnera kontinuirano smo upozoravali na navedeni problem. Ovakvom odlukom Općinskog  Vijeća Tisno onemogućeno nam je odgovorno poslovanje te ispunjavanje ugovornih obveza koje smo preuzeli prema naših gostima. Slijedom navedenog, The Garden tim od 2019. godine napušta Tisno i uz potporu međunarodnih organizatora događaja započeli smo razgovore o novoj lokaciji za 2019. – stoji u priopćenju Vodstva Gardena.

Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort kazao je da aktivno traže novu lokaciju za sljedeću sezonu te da već imaju nekoliko lokacija na umu. Dodao je i da ga je šokirala odluka Općinskog vijeća.

– Odluka Općinskog vijeća u Tisnom, koja dopušta Vortexu da radi odmah uz nas i tijekom naših događaja od 7 do 12 sati glasnom glazbom sprečava The Garden da omogući prigodno okruženje u kojem naši gosti mogu spavati, tako da se oni u budućnosti neće vraćati. Nudimo mali postotak kreveta za festivalske goste, a većina ih odsjeda u Tisnom, Jezerima, Betini i Murteru. Šokirani smo odlukom Vijeća i osjećamo da gledaju kratkovidno na stvari. Čini mi se nevjerojatnim da mali partikularni interesi zaustavljaju projekt koji tijekom osam tjedana u Tisno dovede više od 20 000 inozemnih gostiju. Odluka za napuštanje Tisnog nije bila laka, ali bi ostanak u ovakvom okruženju trajno ugrozio projekt u koji smo zajedno s našim inozemnim partnerima uložili iznimno mnogo energije i financijskih sredstava. Neprimjereno glasna glazba lokalnog bara ne dopušta ljudima odmor u jutarnjim satima te gosti više ne žele odsjedati na toj lokaciji – rekao je Colgan.

Ove godine na Garden festivalu očekuju do 20 000 posjetitelja iz više od 40 zemalja svijeta koji troše oko 100 eura po danu i ostaju minimalno sedam dana, a ovogodišnji budžet vanjskih promotora otprilike je 1,5 milijuna eura samo za programski dio.

– Ovo je najbolja godina do sada, četiri od šest događaja rasprodana su unaprijed za ovu sezonu, a imamo i dva nova događaja u planu za iduću godinu, kao i jedan manji događaj u predsezoni. Ove godine dodatno smo investirali u mobilne domove unutar lokacije kampa, ali sada će ovi gosti biti potpuno ometeni od Vortexa. Pokušat ćemo u razgovoru s drugim čelnicima lokalnih samouprava pronaći novu destinaciju za The Garden u Hrvatskoj. Osjećamo odgovornost i žao nam je brojnih mještana koji su nas kontaktirali i proteklih godina investirali u svoje smještajne kapacitete na bazi naših gostiju. Smatramo da je Općinsko vijeće donijelo odluku koja nije promišljena i dugoročno je štetna za lokalno stanovništvo s kojim iznimno dobro surađujemo. Nevjerojatno je da upravo predstavnici naših prijatelja iz Tisna donose ovakvu odluku – kaže Colgan.

The Garden
1/10

Komentara 3

DU
Deleted user
15:18 30.05.2018.

Ukoliko je legalna, konkurencija je dobro došla. Barem Englezi bi to trebali znati. U suprotnom miriše na monopol i ucjenu. Nažalost, ovdje će svi biti na gubitku. Garden što će otići iz, kako je godinama pisano, idealne lokacije, susjedi konkurenti čiji su gosti bili upravo gardenovci i koji će teško bez njih ostvariti i blizu takav promet ali i lokalna zajednica koja će ostati bez značajnih prihoda od zahvalnih gostiju i dobrih potrošača! Neka pitaju ove iz Petričana!

IN
inox14
18:09 31.05.2018.

Pozadina svega je sukob lokalnog SDP-a iz kojeg je načelnik i HDZ-a koji predvodi Jelena Obratov. Lokalni HDZ na sve moguće načine pakosno opstruira sve akcije i inicijative načelnika jer niti na jednim lokalnim izborima unazad 10 godina nisu u u stanju osvojiti vlast. Koliko je pametno otjerati Garden na ovakav način stanovnici Tisnog i hrvatski turizam itekako će osjetiti, sve na diku i ponos lokalnih mutikaša.

IS
istinaizlike
14:53 30.05.2018.

Transkript odluke: "On je domaći čoek, vrati se ti tamo u svoju Englesku a ne nama tu otimat fureške šolde"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije