Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurosong

Franka Batelić ide u Lisabon jer ima sve: tim, pjesmu, koncept

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/5
15.02.2018.
u 17:13

HRT, Hrvatska glazbena unija i Hrvatsko društvo skladatelja odlučili tko ide na Euroviziju. Voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije Tomislav Štengl kaže da su u malo vremena pokušali odabrati najbolje

Još se velik broj Hrvata s nostalgijom sjeća glazbenog spektakla Dore koji se prenosio uživo iz Kristalne dvorane hotela Kvarner u Opatiji.

Na tom, nekad mnogim uspješnim pjevačima najpoželjnijem odredištu birala se domaća pjesma za Euroviziju. I tako od 1993. do 2011. kad je, kako se pisalo, zbog zaredalih loših rezultata ukinuta, a predstavnik se birao internim izborom. Mnogi se još uvijek pitaju tko zapravo odlučuje i prema kojim kriterijima tko će nas predstavljati. Odgovor na to pitanje, ali i na ono zašto baš Franka Batelić odlazi na 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije koje će se održati od 8. do 12. svibnja u Lisabonu, dao nam je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije Tomislav Štengl.

– HRT kao i proteklih godina bira izvođača i pjesmu direktnim odabirom. Ove su godine uz ekipu HRT-a prvi put u odabiru aktivno sudjelovali i Hrvatska glazbena unija i Hrvatsko društvo skladatelja. Bilo nas je četvero i pokušali smo od većine izvođača u Hrvatskoj odabrati ono najbolje i najinteresantnije. Franka je bila spremna i imala je sve: imala je tim s pripremljenom pjesmom i konceptom, a kako je riječ o glazbenici sjajnih glasovnih mogućnosti i glazbenog obrazovanja te osobi koja nas je dosad uvijek oduševljavala biranim scenskim nastupima, vjerujemo da je odličan izbor. Također vjerujemo da će nastaviti uspješan niz koji smo imali posljednje dvije godine. Nina Kraljić ušla je u završnicu, a sjajni Jacques Houdek lani je prema glasovima publike bio vrlo visoko plasiran. Mislimo da i Franka može ispuniti naš osnovni cilj ulaska u završnicu, a kada uđete u završnicu – sve je otvoreno – objasnio je.

Na pitanje je li još netko bio u konkurenciji odgovara:
– U kratkom vremenu koje smo imali pokušali smo odabrati najbolje. Javilo nam se puno domaćih skladatelja s prijedlozima pjesama i prijedlozima izvođača. Od svih ponuđenih pjesama najbolje je ocijenjena ona Branimira Mihaljevića u izvedbi Franke Batelić. 
U Portugalu će se natjecati 43 države, a 25-godišnja Franka nastupit će sa skladbom “Crazy” za koju je sama napisala tekst.

– Bila sam iznenađena, bilo mi je drago i uistinu sam sretna. Ipak je to veliko natjecanje na kojem predstavljam Hrvatsku. Hvala HRT-u na ukazanom povjerenju – rekla je.

1/16

Komentara 16

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
18:24 15.02.2018.

A što je sa sramotnim spotom koji predstavlja tamo neku hladnu tunguziju umjesto Lijepe Naše ???

PA
Pajkoslava2
16:01 15.02.2018.

Treba poslat Nevena Ciganovića ili Nives Celzijus i pobjeđujemo! Takvi prolaze. Jedan može pokazat čube, a druga sise... pjevanje???? Nazalost, na Eurosongu se najmanje to gleda ili ti sluša...

Avatar PrskatorVlado
PrskatorVlado
17:35 15.02.2018.

Ja bi im poslao Anku Mrak Kraditaš da im pojede stejdž

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije