Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANKA BATELIĆ

Do pjesme za Eurosong došli smo na neočekivan način!

Franka Batelić
Foto: HRT
1/6
13.02.2018.
u 17:07

Snimali smo tri pjesme i odjednom izvukli ovu. Jednostavno nam je legla jer je neobična. Ili će se jako svidjeti publici ili uopće neće. Nema zlatne sredine i to mi je sjajno”, izjavila je mlada glazbenica koja će pjesmu Crazy premijerno predstaviti na HRT-u u ponedjeljak 26. veljače.

Franka Batelić u svojemu je prvome medijskom nastupu nakon objave da će predstavljati Hrvatsku radioteleviziju (HRT) i Republiku Hrvatsku na ovogodišnjemu 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije izjavila kako je to ostvarenje njezina glazbenoga i životnoga sna te kako će u Portugalu dati tisuću posto od sebe.

„Pjevati na natjecanju za pjesmu Eurovizije privlači me otkad sam bila mala. Fascinantno je to što se na jednoj pozornici ujedinjuje toliko različitih zemalja, toliko različitih kultura i što imaš priliku predstaviti sebe i svoju zemlju. Mislim da moraš dati tisuću posto sebe, a to ću i učiniti. Baš to me privlači, taj izazov koji treba odraditi kako treba”, izjavila je Franka Batelić gostujući u emisiji Drugi dio dana na Drugom programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) kod popularnoga HRT-ova glazbenoga urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija. Dodala je kako s nestrpljenjem očekuje put u Lisabon, a iznenađena je i velikim brojem pozitivnih reakcija koje stižu sa svih strana. „Zahvaljujem svima koji su se javili i koji podržavaju moj odlazak na Euroviziju. Ovaj dan nije mogao bolje početi”, izjavila je Franka Batelić, koju je sinoć razveselio i poziv prošlogodišnjega HRT-ova predstavnika na Euroviziji Jacquesa Houdeka. „Lijepo smo razgovarali i dao mi je nekoliko savjeta. Jako me ugodno iznenadio svojim pozivom”, dodala je mlada glazbenica, ne želeći otkriti što joj je točno savjetovao Jacques Houdek.

Na pitanje Zlatka Turkalja Turkija tko su prve osobe kojima je priopćila da je odabrana za ovogodišnju predstavnicu na Euroviziji odgovorila je da su to bili njezina majka, brat i dečko. „Mislim da nisam bila svjesna u tome trenutku da je uistinu tako. Trebali su se slegnuti dojmovi. Međutim, sada je sve prisutnije to uzbuđenje, ta ogromna i velika sreća. Imam pozitivnu tremu da moram sve obaviti kako treba. Trebamo dati apsolutno sve od sebe i predstaviti Republiku Hrvatsku na najbolji mogući način”, izjavila je Franka Batelić te istaknula kako su ona i njezin tim svjesni velike odgovornosti koju imaju.

Franka Batelić u svibnju će u Portugalu nastupiti s pjesmom Crazy za koju je tekst napisala sama, a autor je glazbe Branimir Mihaljević. Tijekom gostovanja na Drugom programu Hrvatskog radija (HRT – HR 2) otkrila je kako su Branimir Mihaljević i ona napisali mnogo pjesama te su promišljali koja bi bila najbolja za ovo natjecanje.

„Do pjesme smo došli na neočekivan način. Snimali smo tri pjesme i odjednom izvukli ovu. Jednostavno nam je legla jer je neobična. Ili će se jako svidjeti publici ili uopće neće. Nema zlatne sredine i to mi je sjajno”, izjavila je mlada glazbenica koja će pjesmu Crazy premijerno predstaviti na Hrvatskoj radioteleviziji u ponedjeljak 26. veljače.

Pojedinosti o konceptu Frankina nastupa otkrio je njezin menadžer Siniša Bevanda. „Mi želimo napraviti jednu maglicu. Želimo da taj nastup bude neobičan, želimo da taj nastup bude lijep, da Franka privuče sve koji to budu gledali. Nećemo raditi nikakve velike spektakle”, rekao je Siniša Bevanda.

Voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Tomislav Štengl obrazložio je odluku da upravo Franka Batelić bude hrvatska predstavnica na 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije. „Franka je izabrana temeljem odluke HRT-ova tima koji je surađivao s Hrvatskom glazbenom unijom i Hrvatskim društvom skladatelja. Bilo nas je četvero i pokušali smo od većine izvođača u Republici Hrvatskoj odabrati ono najbolje i najinteresantnije. Franka je bila spremna i imala je sve: imala je tim s pripremljenom pjesmom i konceptom, a kako je riječ o glazbenici sjajnih glasovnih mogućnosti i glazbenoga obrazovanja te osobi koja nas je dosad uvijek oduševljavala biranim scenskim nastupima, vjerujemo da je odličan izbor. Također vjerujemo da će nastaviti uspješan niz koji smo imali posljednje dvije godine. Nina Kraljić ušla je u završnicu, a sjajni Jacques Houdek prošle je godine prema glasovima publike bio vrlo visoko plasiran. Bio je na kraju trinaesti, što je odličan rezultat od 42 zemlje koje su nastupale. Mislimo da i Franka može ispuniti naš osnovni cilj ulaska u završnicu, a kada uđete u završnicu – sve je otvoreno”, istaknuo je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Tomislav Štengl.

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnome gradu Portugala – Lisabonu. Bit će to prvi put u povijesti da će Portugal biti domaćinom toga najvećega glazbenog natjecanja, zaslugom njihova prošlogodišnjeg predstavnika Salvadora Sobrala koji je s pjesmom Amar Pelos Dois očarao Europu i svojoj državi donio prvu pobjedu poslije 53 godine od njihova prvoga sudjelovanja. Natjecanje će se održati u Altice Areni, a kroz trodnevni šou-program gledatelje će voditi Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela i Sílvia Alberto. Sudjelovat će 43 države, čime je izjednačen rekord iz 2008. i 2011. godine.

Slogan je ovogodišnjega natjecanja za pjesmu Eurovizije Svi na okup! (engl. All Aboard), koji nas poziva da se okupimo na jednome mjestu i zajedno proslavimo glazbu i kontinent, dok stilizirane varijacije školjke, morske trave, planktona ili meduze i ostala živa bića koja se mogu pronaći u vodenome ekosustavu predstavljaju logotipove natjecanja. Kroz te se varijacije logotipova želi prikazati kako su ključne teme različitost, poštovanje i snošljivost. Poluzavršna će se natjecanja održati 8. i 10. svibnja, a završna je večer na rasporedu 12. svibnja. Ždrijebom je odlučeno kako će se Republika Hrvatska natjecati u drugome dijelu prve poluzavršnice 8. svibnja u Altice Areni u Lisabonu. Tako će se primjerice u našoj skupini natjecati i Makedonija, Bugarska, Irska, Švicarska i Grčka, dok su u drugoj poluzavršnoj večeri Srbija, Slovenija, Crna Gora, Mađarska i druge države. Točan redoslijed svih nastupa bit će poznat u ožujku.

Sve tri eurovizijske večeri moći će se pratiti uživo na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), na Drugom programu Hrvatskog radija (HRT – HR 2) te putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Franka Batelić
1/8

Komentara 33

HR
hr76
19:12 13.02.2018.

Sramota na koji način se bira predstavnik Hrvatske. Ništa protiv Batelićke, ali s kojim razlogom je onda zaslužila da predstavlja sve nas koji plaćamo TV pretplatu, a sada izgleda sponzoriramo i nju. Jedino Dora ili slično natjecanje u kojemu ne bira žiri, već narod, je legitiman izbor, svi ovi ostali interni odabiri su sramota za sve nas. Da ponovim još jednom, sramota!

Avatar pendreck
pendreck
22:32 13.02.2018.

Sviđa mi se pjesm Franki i momćadi puno sreće i uspjeha želim!!!

Avatar Django
Django
21:28 13.02.2018.

Ma daaaaaj, nemojte me............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije