Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŠTEDE ZA OBRAZOVANJE

Djeca bogatih Hrvata: sve i dalje ostaje u obitelji

07.03.2018.
u 20:31

Jedno je ipak zajedničko hrvatskim i svjetskim milijunašima – nimalo ne štede kad je u pitanju vrhunsko obrazovanje djece

Osim po osebujnim i simpatičnim ulogama, Ashton Kutcher poznat je i po specifičnom odgoju sina Dimitrija i kćerkice Wyatt, koje ima s glumicom Milom Kunis.

Iako slavni i poznati, odlučili su da njihovoj djeci neće pripasti ništa od bogatstva koje se procjenjuje na 200 milijuna dolara. Iako možda zvuči pomalo okrutno, Ashton je objasnio svoju odluku.

Znanje je neotuđivo

– Neću otvarati štedne račune ni fondove za svoju djecu. Neće dobiti gotovo ništa. Novac ćemo dati u humanitarne svrhe ili ga investirati u neke nove stvari. Ako moja djeca budu željela pokrenuti poslove i budu imala dobre planove, investirat ću u njih, ali fondove im neću stvarati – objasnio je glumac koji se nada da će tako motivirati djecu da ostvare ono što žele te da ulažu u obrazovanje.

Slično razmišlja i hrvatski poduzetnik, osnivač i vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi, čiju se djecu, Lizu i Emila, rijetko viđa u javnosti. Liza studira u Americi, a mlađi sin Emil odlučio se na studije na Zagrebačkoj školi za ekonomiju i menadžment.

– Važno mi je da budu normalni i pristojno odgojeni mladi ljudi. Uz to, bitno je da imaju kvalitetno obrazovanje. Znanje im nitko ne može oduzeti, znanje daje sigurnost i neovisnost. Odabir zvanja i profesionalni razvoj ovisit će isključivo o njima – rekao je prije nekoliko godina Tedeschi o svojoj djeci.
Da jabuka ne pada daleko od stabla i da nasljednici bogatih obitelji ponekad nadmaše i svoje pretke, dokaz je i obitelj Lukšić koja se obogatila u Čileu. Imaju rudnike bakra, banku, pivovaru. Na velika vrata vratili su se u Hrvatsku, gdje su kupnjom nekoliko hotela postali najveći investitori u turizmu.

Put do zrelosti

Davor, unuk utemeljitelja carstva, pokojnog Andronica Lukšića, vodi poslove u Hrvatskoj, odnosno nadzire 16 njihovih tvrtki čija se vrijednost procjenjuje na oko 162 milijuna eura.

S druge je pak strane, primjerice, sin generala Ivana Čermaka Hrvoje, kojem su bili draži bili trkaći automobili od nasljeđivanja očeva biznisa pa se tako svojedobno bavio vožnjom bolida u Formuli 3. No, kako je osnovao vlastitu obitelj, uozbiljio se i posvetio obiteljskom poslu. Bogati nasljednici ne troše uvijek bezglavo novac, ima i onih koji steknu vlastiti kapital i ostvare svoje snove.

1/8

Komentara 52

GU
Gustirna
21:11 07.03.2018.

Ratni profiter jugokomunisticke provenijencije od udbadkog tatice svetozara ima kod svoga parijskog druga "radim kao konj" nekoliko kazninih prijava ali nece parija protiv svojih...dok tu bandu ne skinemo...

DU
Deleted user
20:59 07.03.2018.

Boli me k.za njima.Sve ratni profiteri koji su se obogatili dok su hrvatski vojnici ostavljali kosti po bojištu,q oni prošli nekažnjeno ustvari država ih nagradila za profiterstvo

DU
Deleted user
22:33 07.03.2018.

nije on Hrvat nego komunistucki pljackas...UDB-in

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije