Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
astro analiza

Novi početak Štulića: 'Zaradit će prijeko potreban novac i nakon 30 godina vraća se u javnost'

Foto: Screenshot/youtube
1/6
11.02.2020.
u 12:07

Dosta energije i vremena potrošio je da se distancira od prošlosti. Tako je i javnost šokirao svojim postupcima i promjenama.

Onima koji ga poznaju vide njegovu nježnost i ljubaznost, potrebu da voli i bude voljen, koji se nekada ne zna nositi s neugodnostima, s neljubaznim ljudima, sa  ružnim situacijama.

On se je u teškim trenucima slomio pod pritiskom da bi izbjegao bol. Voli slavu i priznanja, vanjsku potvrdu vrijednosti, ali se s tom potrebom teško nosi. Zbog toga je ne želi javno i otvoreno pokazati. Od djetinjstva Štulić prolazi različita razočarenja s autoritetima, pa jednostavno želi da okolina misli kako je sebi samom najbolji autoritet. Paradoksalno ima strah od vlastite nevažnosti. Zato gotovo nikome ne vjeruje, samo sebi vjeruje i postao je samoodređen.

Johnny Štulić ima veliku potrebu da bude jedinstven i drugačiji od drugih. To je i postigao. Naglašen mu je neovisan duh, različitost koja mu je služila da skrene na sebe pozornost, suprotstavljajući se tradiciji, običajima i vrijednostima u kojima je rođen. Nije želio biti isti kao autoritet ili režim iz njegove mladosti. Podsvjesno je to pobuna protiv očeve figure u ranom djetinjstvu, ali i pobuna protiv zemlje ili političke atmosfere u kojoj je odgajan i protiv kolektivnog utjecaja.

Bio je ispred svojeg vremena, previše napredan za okruženje u kojem je živio. Na jedan umjetnički način je prezentirao svoje poglede na život u tom okruženju. Svojom glazbom pomogao je mnogima da dođu do vlastite slobode, da otkriju svoju originalnost.

Njegova karizma na sceni utječe na razbijanje tradicije, konzervativizma i ograničavajućih društvenih normi. Utjecaj Neptuna osim generacijskog utjecaja njemu je i osobno ''zamaglio'' ono što je ''pravo, istinito, normalno i moguće'' u životu. Zato je idealizirao život i svijet koji je pun grubosti i patnje. Želeći pomoći drugima on se je sam razočarao.

Štulić je tip glazbenika koji opiše osjećaje svih nas u svojoj glazbi. Intuitivno zna kako riječima izraziti misli, osjećaje, 'oslikati' riječima emocije. A boja glasa odražava onu melankoliju koja je nadahnuće.

Ima on još niz talenata, za dramu tj glumu, za pisanje, slikarstvo, ali i za duhovnost, astrologiju i psihologiju.

Kada se osjeti odbijenim on će hladno reagirati kako bi prikrio svoju povrijeđenost. Zbog kolektivne emocionalne traume koju je i osobno proživio Štulić se je isključio, preselio se, da bi sebe zaštitio. A zapravo i njemu se skriva dijete koje vapi da ga netko zaštiti i brine se o njemu.

Foto: Privatni album/MailOnline

Dosta energije i vremena potrošio je da se distancira od prošlosti. Tako je i javnost šokirao svojim postupcima i promjenama.

 Ne voli govoriti o svojim osjećajima i odbija objašnjavati svoje razloge i motive za postupke koje čini. Prijateljstvo smatra vrednijim oblikom odnosa od tradicionalnih odnosa i voli neobične ljude i osobnosti u prijateljstvu.

Sklonost otkrivanju drugačijih kultura, duhovnosti, asketizmu i potreba za bijegom dovela je do njegovog ''nestanka''. Prisutan je strah od izražavanja vlastite moći, nepovjerenje u ljude koji imaju moć, kao i česti osjećaj progonjenosti. Snažna reakcija ukazuje na to da u sebi nosi neko sjećanje na torturu ili prijetnju neke vrste koju je duboko zakopao u podsvijesti.

2020. godina vrlo je dramatična u Štulićevom životu. Emocionalna bol zbog bliskih osoba,  novi izazovi da još u kreativnom smislu skrene pozornost na sebe, potreba za većom promjenom kakve se plaši – sve to izazvat će veliku pozornost. Mogao bi zaraditi velike novce koji su mu potrebni. Možemo od njega očekivati sve samo ne prosječnost niti će moći ostati u svojem skrivenom svijetu. Možda to bude film ''Johnny ponovno u sedlu''. Najvažnije mu je sačuvati zdravlje.

Komentara 29

Avatar navijač
navijač
12:40 11.02.2020.

To je onaj što je odbio pjevati pjesmu "Moja domovina" , a sad a sad evo opet "Lesi se vraća kući" kao i njegovi drugari.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
13:48 11.02.2020.

Hm, mogu shvatiti, jer je drugačiji i sada je malo stjeran u kut godinama i vlastitim bedastoćama. Mene recimo, ovdje na komentarima zabranilo tri tjedna u mjesec dana, a kasnije čitam, lijepo novinari pišu ono za što sam ja ranije zabranjen. No na stranu mene. Štulić je dijete oficira JNA, bio je velika faca, a onda je otišao prati tanjure u Utrecht. To boli i bijes donosi u čovjeku jednu dozu neracionalnosti. No treba znati da on jedini nikada nije primio ni lipe od tantijema za izvođenje njegovih pjesama po birtijama i javnim događajima, a izvodilo ga se. Neće on zaraditi neke velike novce ovdje i on to zna, pa samo malo podgrijava atmosferu, da se sam sebi osjeća važan. Postav stare Azre danas nije moguće usvirati i uštimati, jer su godine učinile svoje. Tako je i najveći sastav na prostorima bivše Juge, Bijelo dugme održalo na Maksimiru koncert, sa kojega sam ja otišao nakon tri pjesme, jer je to bila buranija i sramota, u odnosu na ono što su svirali kada su bili generacijski i umjetnički najjači. Ovo sa Štulićem je slično kao kad Dragec Diklić najavi da bude imao koncert u Lisinskom za par mjeseci. Možda bu, a možda i ne bu. Osim toga, Štulić je bio vrlo bezobrazan prema mukama ljudi na ovim prostorima, a to si kao umjetnik nije smio dozvoliti. Volio bi da dođe, kao i dosta drugih ljudi, ali se ne želim razočarati u izvedbi bilo čega što bi on, sada nakon trideset godina mirovanja mogao izvesti.

DR
draganplselak
14:20 11.02.2020.

Budi dosljedan ne vraćaj se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije