Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gola istina

Direktorica trči po Zagrebu kako bi Nives dobila svog Kiklopa

nives celzijus
Twitter
14.09.2013.
u 14:46

Celzijus kaže kako se Vodopija zadnjih dana rastrčala po Zagrebu kako bi od nekog od dobitnika Kiklopa posudila njihovu statuu i poslala je njoj jer je mora u roku uručiti

Nives Celzijus osvrnula se na tvrdnje Magdalene Vodopije, direktorice Sajma knjiga u Puli koja kaže da je poštujući odluku suda nagradu Kiklop za hit godine poslala Nives poštom, dva dana prije roka.

– Žalosti nas ova tvrdoglavost i diskriminacija, ali odustat nećemo ni milimetra, pogotovo jer će Vodopija učiniti sve kako bi izbjegla pravomoćnu sudsku presudu, a to je nedopustivo i skandalozno! Kiklopa za mene i moju izdavačku kuću nisu ni izradili – rekla nam je Nives.

Dodala je kako se Vodopija zadnjih dana rastrčala po Zagrebu kako bi od nekog od dobitnika Kiklopa posudila njihovu statuu i poslala je meni jer je mora u roku uručiti.

– Dakle, žica dobitnike kako bi meni poslala tuđi kipić. Kad su nam to dojavili, nismo mogli vjerovati kakvim se sve metodama služi, a ljudi se zgražaju da Vodopija pokušava izmuljati “rabljenog Kiklopa” samo da me još dodatno ponizi i diskriminira – kaže Nives.

Akademski kipar i autor statue Kiklop Josip Diminić (76) djelomično je potvrdio Nivesine riječi. Kaže kako je svoj autorski primjerak dao suradnici Magdalene Vodopije da bi Nives dobila nagradu.

– Bio mi je vrlo važan u životu, dio moje sudbine i čuvao sam ga nekoliko godina. Magdalena me zamolila da ga se odreknem jer nije bilo vremena da se izradi novi. Obećala je će za mene dati izliti novu skulpturu kako bih Kiklop ponovno bio među mojim kipovima u atelijeru – objasnio je Diminić.

>>Nives Celzijus demantira: Nisam dobila Kiklopa poštom!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije