Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvornica kulture

Crnogorski hip hoperi Who see prvi put u Zagrebu

hip hoperi Who see crna gora
Foto: Screenshot Youtube
08.09.2014.
u 10:35

Njihovo gostovanje prati veliki hype, ali i sjajna ekipa koja će im se prodružiti na stageu – Kandžija, Bvana, Krešo Bengalka i Žuvi

Crnogorski hip hop duo Who See u Zagrebu nastupa prvi puta u petak, 12. rujna u Tvornici kulture - predstavljaju novi album “Nemam ti kad”. Gostovanje pogurat će veliki hype koji ih prati posljednje vrijeme kao i sjajna ekipa koja će im se prodružiti na stageu – Kandžija, Bvana, Krešo Bengalka i Žuvi.

Duo kojeg sačinjavaju Dedduh i Noyz nastao je prije deset godina na liniji Herceg Novi – Kotor. Prvi album, “Sviranje kupcu”, objavili su 2007. i ulovili interes regionalne hip hop scene. Veću pažnju publike i medija dobivaju drugim izdanjem, “Krš i drača” iz 2012. na kojem su se našli veliki hitovi “Reggaeton Montenegro” i “Nije preša”, a koji su bendu donijeli nagradu za MTV Best Adria Act. Prava diverzija izvedena je godinu kasnije kad je grupa s pjesmom “Igranka” bila crnogorski predstavnik na Euroviziji. Sve to skupa pripremalo je teren za eksploziju nastalu nedavnom objavom trećeg albuma “Nemam ti kad”.

 

Posljednji album ima 14 pjesama od kojih je kao prvi singl predstavljena “Dinamida”, a kao drugi upravo naslovna “Nemam ti kad” u kojoj se bendu pridružila rap legenda Sean Price. Od ostalih gostiju na albumu se pojavljuju Kendi, Random, Baby Dooks, Maat Bandy i Kid Rađa.

"Kad smo počinjali raditi rap prije 15 godina, sve je krenulo iz zabave i igre, ne znajući da će cijela priča da se nastavi do današnjeg dana. Kao i tada, i danas sve to smatramo igrom i ne prestajemo eksperimentirati i tražiti taj naš zvuk. Ipak, može se čuti da je ovaj album i produkcijski, a i tekstovima i temama ozbiljniji od predhodna dva, jer ti nemamo kad ko nekad” – rekao je Noyz povodom izlaska novog albuma.

>> Jinxi i Rambo Amadeus sviraju uime tolerancije i nenasilja

>> Srbi na kladionicama najbolje stoje, Crna Gora hit na YouTubeu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije