Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoznati detalj

Čolić se u inozemstvu nije predstavljao svojim imenom, evo koje ime je koristio

Zdravko Čolić
Foto: Aleksandar Kerekes-Keky
1/5
10.11.2017.
u 12:44

U vrijeme dok je nameravao osvojiti publiku u Njemačkoj, davne 1974. godine koristio je ime Dravco

Poznato je da glazbenici često u poslu koriste umjetničko ime koje je publici lakše pamtljivo i zanimljivije.

Na taj korak se odluče gotovo svi koji  žele uspjeti u inozemstvu, pa se na taj korak odlučio i Zdravko Čolić kada je još davne 1974. godine odlučio promijeniti ime nadajući se da će mu to lakše osigurati popularnost u inozemstvu.

U tom periodu popularni Čola je sklopio ugovor s Warner Bros Recordsom i snimio je nekoliko pjesama za njemačko govorno područje. Tada se Čolić u Njemačkoj  predstavljao kao Dravco i otpjevao je tri pjesme na njemačkom, a kasnije 1987. godine je na engleskom jeziku objavio singl "Light me - I'm not Robot Man".

Zdravko Čolić
1/3

Komentara 11

BA
barbaizamerike
14:56 10.11.2017.

Ja sam cuo da su ga zeljno cekali frendovi iz San Franciska ali da nije doso

Avatar MK
MK
13:08 10.11.2017.

Autor Vecernji.hr: "nameravao"? ...i nivo VL-a dalje pada, i pada, i pada... (postedite nas Colica, ekavice i bezimenih autora!)

MA
Marko1337
09:27 11.11.2017.

tko je taj ? i koga to interesira ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije