Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatan iznos

Cijena bi vas mogla šokirati! Pismo kraljice Elizabete iz 1966. prodano na dražbi u Njemačkoj

Foto: Reuters/Pixsell
1/9
27.11.2022.
u 10:52

Pismo engleske kraljice Elizabete II. prodano je na dražbi koju je organizirala aukcijska kuća Eppi u Stuttgartu. Pismo je upućeno njemačkoj jahačici Etti Plesch, rođenoj Mariji Gräfin von Wurmbrand-Stuppach, čiji su konji dva puta pobijedili na prestižnoj utrci Epsom Derby u Engleskoj.

Osobno pismo nedavno preminule engleske kraljice Elizabete II. u subotu je prodano na dražbi u Njemačkoj za 8300 eura, objavili su organizatori. O kupcu se zna samo da je žena koja živi u inozemstvu.

Pismo je prodano na dražbi koju je organizirala aukcijska kuća Eppi u Stuttgartu. Pismo je upućeno njemačkoj jahačici Etti Plesch, rođenoj Mariji Gräfin von Wurmbrand-Stuppach, čiji su konji dva puta pobijedili na prestižnoj utrci Epsom Derby u Engleskoj.

Kraljica piše "dragoj gospođi Plesch" da je bila "oduševljena lijepom slikom konja" u njezinu ladanjskom utočištu u Sandringhamu "koju sam od Vas i gospodina Plescha dobila za Božić".

Zatim 40-godišnja kraljica zaključuje svoje pismo zahvale uvidom da je strpljenje možda najvažnija osobina u uzgoju konja, uz malo sreće.

Foto: Reuters/Pixsell

Ferdinand Benedikt Eppli iz aukcijske kuće  rekao je kako je očekivao da će za pismo biti zainteresirane dvije skupine ljudi.

Licitacija je počela s cijenom od 2600 eura. "Ima entuzijasta koji traže poštanske pošiljke sa zanimljivom poviješću ili od istaknutih pošiljatelja, a tu su i obožavatelji britanske kraljevske obitelji", rekao je uoči dražbe za dpa.

Elizabeta je umrla u rujnu u dobi od 96 godina. Osim kraljičina pisma, na aukciji u subotu u ponudi je bilo i pismo Buckinghamske palače iz ureda Lady Diane.

VIDEO Dramatične scene iz centra Zagreba sa snimanja filma, sudarili se automobil i tramvaj

Ključne riječi

Komentara 1

HO
homofobic
11:37 27.11.2022.

Posto se prodaju pisma copavog?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije