Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Biste li vi znali? Toni ispao na pitanju za 64.000 kn: 'Ovo je jedno od lakših'

Ponuđeni odgovori su bili: u čizmi, krošnji, kutiji ili vreći. Toni nije znao te je odgovorio netočno, a točan odgovor je bio pod C, u kutiji.
30. listopada 2020. u 10:30 13 komentara 12081 prikaza
Foto: Screenshot HRT
Pogledajte galeriju 1/4

U novoj epizodi Milijunaša u četvrtak su sudjelovali student FER-a Borna Berta, koji je već u prethodnoj epizodi došao do praga od 16.000 kuna, a u novoj je zapeo na pitanju za 64.000 kn te je otišao kući s 32.000. Potom je najbrži prst bila Sinjanka Nina Marendić, a nakon nje Splićanin Toni Jurišić Sokić koji je sve zaintrigirao pitanjem koje je dobio za 64.000 kn. Prvih sedam Toni je odgovorio bez puno razmišljanja te je tek na osmome pozvao džokera. Osmo pitanje bilo je: 'Koji je Smogovac nastupio u Kviskoteci i pobijedio', a ponuđeni odgovori bili su Kumpić, Mazalo, Nosonja i Flek. Tu je Splićanin iskoristio džoker zovi, koji mu je ponudio odgovor Mazalo, no nije bio siguran pa je Toni za svaki slučaj pitao znalca te je točno odgovorio – Nosonja. Na idućem je pitanju iskoristio posljednji džoker.

1 / 6

Iduće pitanje bilo je: 'Kojom bojom sjaji forenzičarima dragi spoj luminol nakon što reagira uz prisutnost željeza iz hemoglobina?'. Pitanje za 32.000 kune glasilo je: 'Kolika je dužina Maratona lađa koji su aktualni pobjednici preveslali za 2 sata i 4 minute?'.  Odgovori su bili: 11,5 km, 22,5 km, 32,5 km i 42,5 km. Točno je odgovorio - 22,5 km.

No, ispao je na pitanju za 64.000 kn koje je glasilo: "Gdje se nalazi Schrödingerova mačka?"

 | Autor : Screenshot HRT Foto: Screenshot HRT

Ponuđeni odgovori su bili u čizmi, krošnji, kutiji ili vreći. Toni nije znao te je odgovorio netočno, a točan odgovor je bio pod C, u kutiji. Znalac mu je rekao da je ovo pitanje bilo jedno od najlakših za taj iznos, a s njim su se složili i mnogi na društvenim mrežama. 

Schrödingerova mačka misaoni je pokus iz 1935. koji dovodi do paradoksa primjenom dualizma čestica – val na kojem se temelji kvantna mehanika. Mačka je zatvorena u kutiju te je nemoguće odrediti njezino stanje, je li živa ili mrtva.

BIVŠI KOLINDIN SAVJETNIK U sedmom nebu! Jelena Veljača pokazala kako s 10 godina starijim dečkom izmjenjuje nježnosti Jurica Pađen ČLAN ŽIRIJA Pađen otkrio tko ga je najviše iznenadio u 'Zvijezde pjevaju': 'Nisam znao da tako dobro pjeva' Farma Kristina Mandarina nije uspjela pobijediti u dvoboju, morala je napustiti show

oglasila se
Nakon teškog razdoblja Nives Ivanišević zavapila: 'Ne mogu i ne želim više'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...