Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
thurston moore

Band gitarista kultnih Sonic Youth sutra u Močvari

Sonic Youth
Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL
01.06.2015.
u 13:27

Nakon što je Sonic Youth od 2011. godine u fazi hibernacije, članovi benda posvetili su se solo karijerama, a najintenzivnija i najeksponiranija je upravo Thurstonova

Predposljednji dan proslave svog 16. rođendana Močvara je ostavila za pravu glazbenu poslasticu. U goste dolazi Thurston Moore Band, novi projekt Thurstona Moorea, gitarista kultnih Sonic Youth. Moore će zasvirati uz bubnjara i starog znanca iz Sonic Youtha Stevea Shelleyja, basisticu Deb Googe iz My Bloody Valentine te gitarista Jamesa Sedwardsa.

Nakon što je Sonic Youth od 2011. godine u fazi hibernacije, članovi benda posvetili su se solo karijerama, a najintenzivnija i najeksponiranija je upravo Thurstonova.

Poslije recentnih izleta s novim bendom Chelsea Light Moving te solo albuma Demolished Thoughts, Thurston se, nakon selidbe iz New Yorka u London, u igru vraća s novim albumom The Best Day (Matador Records) koji je ostvario visok plasman na listama najboljih albuma 2014. godine. Nakon više od 30 godina "na sceni", Thurston i dalje ima dovoljno svježine i kreativnosti za još jedan u nizu odličnih glazbenih ostvarenja, zvukom na tragu posljednjih Sonic Youth albuma.

Već spomenuti Sonic Youth utjecaj danas je postao opće mjesto pop kulture, a Thurston Moore je (uz Lee Ranalda) po izboru urednika magazina SPIN na prvom mjestu liste od 100 najboljih gitarista svih vremena što je dodatan razlog da sutra ne propustite njegov nastup.

Prije legende na scenu će se popeti i naša mlada splitska kantautorica Lovely Quinces. Dunja Ercegović u Močvari je nastupila prije dvije godine, a od tada se etablirala u Hrvatskoj i regiji te rasprodala samostalni koncert u Tvornici. Dunja na koncertima i dalje promovira EP izdanje "No Room For Us" kao i nove singlove "M" i "Secret Smile" a netom prije koncerta u Močvari objaviti će i prvi dio svojeg albuma prvijenca, koji će izaći u formatu dva EP-a. Prvi EP digitalno će biti objavljen sredinom svibnja, dok će se drugi vani pojaviti sredinom listopada. Nakon toga, početkom studenog, oba EP-a koji čine cijeli album biti će objavljen i fizički na CD i LP izdanju.

Ulaznice se mogu kupiti u Močvari, Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18 i Rockmarku u Berislavićevoj 13 po cijeni od 120 kuna ili sutra uoči koncerta na blagajni kluba za 140 kuna.

>>Pjesme sam dijelila po senzibilitetu, na dva primjerka i dvije izražajne strane

>>Disciplin A Kitschme sutra se u Dancing Bearu druži s fanovima i potpisuje novi box set

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije