Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Ja bi da te slijedim"

'Arsen je tu s nama, daje nam blagoslov i uvijek će tako i biti'

arsen dedić
Foto: Screenshot
1/3
04.12.2015.
u 12:00

Prva je to glazbena suradnja kantautorice i triju generacija Dedića – Gabi Novak i Matije i Lu Dedić, a od danas se emitira na radiopostajama

Arsen Dedić živi u svojim pjesmama, književnim djelima, slikama, ali i srcima dragih ljudi, poštovanju obožavatelja i struke... a od danas i u još jednom djeliću više – u pjesmi Lee Dekleve "Ja bi da te slijedim".

– Napisala sam je u veljači i Arsenu dugo šutjela o njoj. Kad sam ga posjetila u Krapinskim toplicama, donijela sam mu ovu pjesmu i, čuvši je, rekao je: "Ako te više ikada nazovem, ako izađem odavde, bit će to zbog toga da je snimimo" – kazala je Lea Dekleva.

Arsenu se svidjela na prvu

To se nažalost nije dogodilo, ali pjesmu nije pustila da ispari i umre. Priskočila je Arsenova obitelj i dio pjesme namijenjen njemu podijelile su i snimile Gabi Novak i njihova unuka Lu (13), a klavir je preuzeo Matija Dedić. Prva je to ovakva suradnja triju generacija Dedića i Lee.

– Siguran sam da bi Arsen bio zadovoljan ovim uratkom – kazao je Matija Dedić i nastavio:

– Teško mi pada sve ovo, i Leina divna pjesma, i moj zadnji CD koji nije dočekao. Tu su pjesme, zvukovi, slike, puno sentimenta. Teško je naći malo mira i mjesta na kojem ne bih mislio na to što nas je zateklo prije tri mjeseca. Ja vjerujem da je on tu i da nam daje blagoslov za ovakve stvari. Što se tiče njegove neobjavljene ostavštine, ostalo je masu toga, ali sve se tiče književnog opusa, ne pjesama. Eksploatacija slučajno otkrivenih neobjavljenih pjesama pokojnika, kojoj su neki skloni, nešto je o čemu nemam dobro mišljenje. Ne bih to nikada napravio, pa makar našli najtajniju Arsenovu pjesmu. Surađivati s profesionalkom poput Lee, Dedići su jednoglasni, lako je i lijepo. Novo iskustvo oduševilo je i Lu, učenicu šeste godine klavira.

Neutješni i hrabri

– Zadovoljna sam rezultatom! Ovo je samo još jedna potvrda da je budućnost u glazbi i moj put, ali nisam sigurna hoću li to ostvariti s klavirom jer više me vuče pjevanje i kantautorstvo. Po tome sam možda malo nalik djedu, iako nisam mu ni za petama – kaže iskreno Lu i dodaje:

– Nedostaje mi. Bili smo jako bliski. Viđali smo se svaki dan. Pamtit ću puno njegovih savjeta, a jedan tipično humoran za njega je: 'Nemoj prati ruke jer ruke se troše'. Talent svoje unuke i Leinu stručnost hvali i Gabi Novak.

– Volim sve što se radi kvalitetno, s razumom, porukom te ima ljepotu i toplinu, a to radi Lea. U pjesmi se lijepo snašla i naša Lu. Vrlo je muzikalna. Genetika negdje zaustavi put, a negdje nastavi. One su obje male, samozatajne ženice beskrajne unutarnje snage – veli Gabi i o izvoru iz kojeg crpi snagu poslije gubitka Arsenova dodaje:

– Arsen me još uvijek podržava, on je tu i kaže: ovo ti je dobro, ovo ti nije dobro. Osjećam ga i uvijek će tako biti.

>> Gabi, Matija i Lu dirljivom pjesmom odali počast Arsenu!

Komentara 1

Avatar Luring
Luring
20:27 04.12.2015.

Arsen je otisao u vjecna lovista!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije