Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anja Šovagović-Despot:

Nakon četiri dana veze 32 godine sretnog braka

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/3
28.03.2018.
u 08:32

Da ljubavi slavnih osoba nisu uvijek kratkog daha, dokazali su i Pero Kvrgić i Oliver Mlakar svojim dugim i uspješnim brakovima

Da ispunjavanje zavjeta izgovorenih bračnom partneru na vjenčanju i nije baš tako lako, dokazuju i statistike koje pokazuju da svaki treći brak završava razvodom, a brojke su još i veće kada je riječ o brakovima javnih osoba.

Ipak, neki brakovi unatoč reflektorima i pozornosti javnosti i te kako prkose vremenu. Jedan je od njih onaj nekadašnjeg domaćeg televizijskog voditelja Olivera Mlakara, koji je unatoč golemoj popularnosti tijekom karijere zadržao skromnost. Uvijek je nakon završenog posla što prije jurio kući, gdje ga je čekala supruga Dunja s kojom je u braku 52 godine.

– I danas se sjećam u čemu je bila kad sam je prvi put ugledao. Bilo je to u knjižnici na radiju, u koju je Dunja dolazila jer joj je ondje radila prijateljica. Imao sam sreće što sam naišao na kvalitetnu i poštenu osobu. U braku kao i u svakom drugom odnosu treba biti pošten – kaže Oliver, čije mišljenje dijeli i legenda hrvatskog glumišta Pero Kvrgić koji je više od pedeset godina u skladnom braku s Nevenkom Stipančić, nekad također glumicom.

– Tajna je u međusobnom poštovanju. Bez toga ne može biti skladnog braka. Nikada nisam povisio ton ili udario suprugu, a čini mi se da je to danas u modi, ali ja nisam takav. Ako je i došlo do nekakvih nesuglasica, netko bi popustio. Nisam takav da bih povisio ton, a nije ni ona, tako da skladno živimo – skromno kaže 91-godišnji Kvrgić.

Iako su jedan od najdugovječnijih domaćih parova, glumici Anji Šovagović Despot suprug se nije svidio na prvi pogled. Ipak, kad su se nekoliko godina poslije sreli, znala je da je kolega Dragan Despot onaj pravi. Kompromis i razumijevanje formula su uspješnog braka dvoje glumaca, koji su u braku 32 godine, a odluku da će se vjenčati donijeli su nakon samo četiri dana ljubavne veze, čime su opovrgnuli teorije o preduvjetima za dobar i dugovječan brak. Sve je počelo tijekom Dubrovačkih ljetnih igara 1978. godine. Anja je imala 15, a Dragan 22 godine, bio je još na Akademiji dramske umjetnosti i igrao je glavnu ulogu u Shakespeareovu “Romeu i Juliji”.

– Nije bilo lako, no uspjeli smo se uskladiti. Kad sam ja radila, Despot nije, i obrnuto. I to je odlično funkcioniralo. Ponekad je uskakala i moja mama kao baka-servis, ali i sin bliskih prijatelja, koji je s nepunih 17 uskakao i čuvao malu Anu, a susjeda Ivana znala je pripaziti Josipa kad je bio jako mali. U svakom slučaju, uspjeli smo sve organizirati tako da nismo nikad trebali dadilje – zaključila je Anja i tako dokazala da i te kako postoje parovi koji prkose vremenu, a istinska ljubav, razumijevanje i poštovanje svakako rezultiraju dugim brakom.

1/6

Komentara 8

BI
Bilstein
09:26 28.03.2018.

onako se moje auto sija ljeti kad ga ja ispoliram

GU
Gustirna
09:55 28.03.2018.

Sretno .....

PR
prigorka
10:07 28.03.2018.

sva se moze ,kada se hoce sretno svima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije