Naslovnica Showbiz Estrada

Nakon četiri dana veze 32 godine sretnog braka

Da ljubavi slavnih osoba nisu uvijek kratkog daha, dokazali su i Pero Kvrgić i Oliver Mlakar svojim dugim i uspješnim brakovima
28. ožujka 2018. u 08:32 8 komentara 22382 prikaza
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Da ispunjavanje zavjeta izgovorenih bračnom partneru na vjenčanju i nije baš tako lako, dokazuju i statistike koje pokazuju da svaki treći brak završava razvodom, a brojke su još i veće kada je riječ o brakovima javnih osoba.

vjenčanje jeste li znali? Evo što partneri moraju znati jedno o drugom prije vjenčanja

Ipak, neki brakovi unatoč reflektorima i pozornosti javnosti i te kako prkose vremenu. Jedan je od njih onaj nekadašnjeg domaćeg televizijskog voditelja Olivera Mlakara, koji je unatoč golemoj popularnosti tijekom karijere zadržao skromnost. Uvijek je nakon završenog posla što prije jurio kući, gdje ga je čekala supruga Dunja s kojom je u braku 52 godine.

– I danas se sjećam u čemu je bila kad sam je prvi put ugledao. Bilo je to u knjižnici na radiju, u koju je Dunja dolazila jer joj je ondje radila prijateljica. Imao sam sreće što sam naišao na kvalitetnu i poštenu osobu. U braku kao i u svakom drugom odnosu treba biti pošten – kaže Oliver, čije mišljenje dijeli i legenda hrvatskog glumišta Pero Kvrgić koji je više od pedeset godina u skladnom braku s Nevenkom Stipančić, nekad također glumicom.

– Tajna je u međusobnom poštovanju. Bez toga ne može biti skladnog braka. Nikada nisam povisio ton ili udario suprugu, a čini mi se da je to danas u modi, ali ja nisam takav. Ako je i došlo do nekakvih nesuglasica, netko bi popustio. Nisam takav da bih povisio ton, a nije ni ona, tako da skladno živimo – skromno kaže 91-godišnji Kvrgić.

Iako su jedan od najdugovječnijih domaćih parova, glumici Anji Šovagović Despot suprug se nije svidio na prvi pogled. Ipak, kad su se nekoliko godina poslije sreli, znala je da je kolega Dragan Despot onaj pravi. Kompromis i razumijevanje formula su uspješnog braka dvoje glumaca, koji su u braku 32 godine, a odluku da će se vjenčati donijeli su nakon samo četiri dana ljubavne veze, čime su opovrgnuli teorije o preduvjetima za dobar i dugovječan brak. Sve je počelo tijekom Dubrovačkih ljetnih igara 1978. godine. Anja je imala 15, a Dragan 22 godine, bio je još na Akademiji dramske umjetnosti i igrao je glavnu ulogu u Shakespeareovu “Romeu i Juliji”.

– Nije bilo lako, no uspjeli smo se uskladiti. Kad sam ja radila, Despot nije, i obrnuto. I to je odlično funkcioniralo. Ponekad je uskakala i moja mama kao baka-servis, ali i sin bliskih prijatelja, koji je s nepunih 17 uskakao i čuvao malu Anu, a susjeda Ivana znala je pripaziti Josipa kad je bio jako mali. U svakom slučaju, uspjeli smo sve organizirati tako da nismo nikad trebali dadilje – zaključila je Anja i tako dokazala da i te kako postoje parovi koji prkose vremenu, a istinska ljubav, razumijevanje i poštovanje svakako rezultiraju dugim brakom.

1 / 6
Ovi parovi su uspjeli ono što mnogima nakon razvoda ne polazi za rukom - ostali su prijatelji. Tanja i Goran Ivanišević rastali su se 2013. godine. Nakon razvoda zadržali su prijateljski odnos, pa je tako Goran posjećivao Tanju u rodilištu kada je dečku Vlahi Arbuliću rodila kći. Tanja i Goran imaju kći Amber i sina Emanuela.
Ljubomorna supruga? Turski glumac demantira glasine o bračnim problemima Sumnje Zbog ovoga gledatelji misle da je BB namješten, a Big Brother im odgovara Omražena osoba Hladni rat kraljice i Camille: Zvala ju je ludom ženom
Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas