Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napokon progovorio

Ivano Balić: Zar ste sumnjali da nećemo proći prvi krug!?

Ivano Balić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/7
17.01.2016.
u 08:16

– Prva utakmica na Europskom prvenstvu bila je baš onakva kakvu sam očekivao. S puno grča u prvom poluvremenu, s lošom obranom.

Ivano Balić otkako je preuzeo mjesto koordinatora za sve muške reprezentacije Hrvatskog rukometnog saveza, a to je od 1. srpnja 2015., nije želio istupati u javnosti. Sve do Katowica kada je bio raspoložen i podijelio je svoje dojmove nakon utakmice protiv Bjelorusa (27:21). Nakon 15:15 u poluvremenu, spustio se s tribina u svlačionicu. Sigurno je i on imao štošta reći našim igračima. U drugom poluvremenu sve je puno bolje izgledalo.

Očekivao sam takvu igru

– Prva utakmica na Europskom prvenstvu bila je baš onakva kakvu sam očekivao. S puno grča u prvom poluvremenu, s lošom obranom. Drugo poluvrijeme odigrali smo baš onako kako je trebalo – istaknuo je Ivano.

Igor Karačić igrao je u drugom poluvremenu u Balićevu stilu...

– Igrao je onako kako je trebalo protiv njihove agresivne obrane. Prolazio je jedan na jednoga i uglavnom iznuđivao sedmerce. Bjelorusi nisu znali kako ga zaustaviti – kaže Ivano.

Tom pobjedom valjda smo izborili drugi krug i igranje u Krakovu.

– Pa zar ste sumnjali da nećemo proći prvi krug?

Pa, nakon 15:15 u prvom poluvremenu malo smo se zabrinuli, baš kao i cijela hrvatska javnost. Da smo imali Balića, onda ne bi bilo straha...

– Ha-ha. Hoćete reći da sam bio dobar samo za utakmice prvog kruga?

Što se rekli izborniku Babiću nakon prve utakmice, kakva su vaš razmišljanja?

– Bitno je da poboljšamo igru u obrani. Mislim da će to ići nabolje iz utakmice u utakmicu.

Gledali ste dvoboj Poljska – Srbija, to je skupina s kojom se križamo u drugom krugu. Kakvi su vaši dojmovi?

– Mislim da je Srbija skupo platila dva-tri isključenja u završnici utakmice. Da je Nikčević pogodio sedmerac, osvojila bi bod. U svakom slučaju, nije zaslužila poraz. Iznenadio me posjet u dvoranama prvi dan turnira. Naravno, ne mislim na susret Poljska – Srbija. Bilo je jako puno gledatelja na našoj utakmici s Bjelorusima. Nisam siguran da bi 7000 ljudi došlo u Zagrebu gledati Španjolsku i Bjelorusiju.

Europsko prvenstvo propustilo je mnogo igrača zbog ozljeda. Hrvatska je ostala bez Stepančića, Pavlovića, Vuglača, Pešića, a sto posto nisu spremni Duvnjak, Kopljar, Karačić, Mamić...

– I prije je bilo ozljeda, ali ne toliko puno kao uoči ovog EP-a. Ritam utakmica u sezoni je prejak.

Rukometni Mozart od 2002. do 2013. godine nije zbog ozljede propustio nijedno veliko natjecanje. Bio je upitan tek na Europskom prvenstvu u Norveškoj 2008. Imao je problema s potrbušnicom. A onda je odigrao prvu utkamicu u velikom stilu i gotovo sam pobijedio Poljake (32:27).

Babić: Lopta nam ide presporo

– Sjećam se te utakmice jako dobro. Poljaci su došli vrlo motivirani, kao svjetski doprvaci iz Njemačke – zaključio je Ivano.

Željko Babić, izbornik Hrvatske, nije se baš naspavao. Analizirao je igru Norveške, ali i gledao nekoliko puta snimku susreta s Bjelorusijom.

– Sve sam više dojma da smo prvo poluvrijeme odigrali kao da smo vagali koje su naše mogućnosti. Nismo igrali s dovoljno energije. U drugom poluvremenu ta se energija oslobodila, a u obrani je Jakov Gojun dosta toga povezao, a Stevanović je branio odlično. Morat ćemo na treninzima češće raditi situacije kada igramo s igračem manje. Imali smo puno isključenja i tu se nismo baš dobro snalazili. Lopta nam ide presporo. Previše se lupa lopta o pod, a to nije dobro. Protiv Norveške si danas ne smijemo dopustiti luksuz da jedno poluvrijeme odigramo slabo, a drugo dobro – zaključio je Babić.

Norveška će igrati 6-0 obranu...

– Zato nam krila moraju biti jako, jako dobra i ne smiju imati previše promašenih zicera – dodao je Igor Karačić, srednji vanjski naše reprezentacije. 

>>Obrvan: Želja mi je izboriti Rio... Vujović: Ja bih finale s Hrvatima

Komentara 4

UK
uvik.kontra
10:55 17.01.2016.

Bolje da suti!Nabacivao se drvljem i kamenjem na Goluzu a sad imamo duplo losiju repku!

MH
mrtav-hladan
12:34 17.01.2016.

prvi krug da a dalje je upitno ...

DI
Dijaspora
09:54 17.01.2016.

Bio je super igrač....Točka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije