Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Ptičice: Glumice i zubatac od 16 kg

17. kolovoza 2006. u 16:51 11 prikaza
inv-zub-txt.jpg
Foto: import

Članovi Festivalskog dramskog ansambla predstave Paola Magellija "Ptice@točka.hr" jučer su u franjevačkom samostanu u konavovskom Pridvorju održali konferenciju za novinare, na kojoj su najavili premijeru predstave koja će se izvesti 20. kolovoza u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara. Redatelj Paolo Magelli i dramaturginja Željka Udovčić odmah su na početku opravdali umornu glumačku družinu, koja je večer prije imala probe čak do 5 sati ujutro.

Izabrali smo Aristofana jer je on jedini autor komedije koji dopušta utopističke poglede na svijet, a Ptice jer je to jedina komedija koja se ne odnosi na konkretnu političku situaciju Aristofanova vremena, već je on inspiriran ratom pričao o potrebi čovjeka da za sebe osigura neki raj. A zašto su samo žene ptice, to je jednostavno, jedino one imaju pravo govoriti o poetici i imaju mogućnost sanjati zaključio je Magelli.

Nakon konferencije za novinare glumci su se upoznali s tradicionalnim zanatima konavoskog kraja, u koje su ih uputili članovi Udruge Baština. Poznati gurman Rene Bakalović i njegovi "Gastronomadi" za veselu su družinu pripremili kušanje delicija, a najveći je specijalitet bio zubatac od 16 kilograma.

Pevex
ZASUČITE RUKAVE
Proljetni mini make over: Ovog proljeća osvježite izgled svog doma
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu