Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAVLE Najavljena premijera predstave Paola Magellija Ptice Perica Martinović, Dora Lipovčan i Barbara Nola

Ptičice: Glumice i zubatac od 16 kg

inv-zub-txt.jpg
import
17.08.2006.
u 16:51

Članovi Festivalskog dramskog ansambla predstave Paola Magellija "Ptice@točka.hr" jučer su u franjevačkom samostanu u konavovskom Pridvorju održali konferenciju za novinare, na kojoj su najavili premijeru predstave koja će se izvesti 20. kolovoza u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara. Redatelj Paolo Magelli i dramaturginja Željka Udovčić odmah su na početku opravdali umornu glumačku družinu, koja je večer prije imala probe čak do 5 sati ujutro.

Izabrali smo Aristofana jer je on jedini autor komedije koji dopušta utopističke poglede na svijet, a Ptice jer je to jedina komedija koja se ne odnosi na konkretnu političku situaciju Aristofanova vremena, već je on inspiriran ratom pričao o potrebi čovjeka da za sebe osigura neki raj. A zašto su samo žene ptice, to je jednostavno, jedino one imaju pravo govoriti o poetici i imaju mogućnost sanjati zaključio je Magelli.

Nakon konferencije za novinare glumci su se upoznali s tradicionalnim zanatima konavoskog kraja, u koje su ih uputili članovi Udruge Baština. Poznati gurman Rene Bakalović i njegovi "Gastronomadi" za veselu su družinu pripremili kušanje delicija, a najveći je specijalitet bio zubatac od 16 kilograma.

Želite prijaviti greške?