Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.01.2017. u 11:42

Njih troje prije povratka u Hrvatsku imalo je izgrađene karijere i svaki je uložio desetljeća u osposo- bljavanje za najviše funkcije

Tihomir Orešković je nesposobni amater koji je odglumio hrvatskog premijera kako bi on i njegova obitelj mogli besplatno ljetovati u državnim rezidencijama, a sada i dalje otima od gladne raje koja mu mora plaćati osiguranje.

Kolinda Grabar-Kitarović je umišljena plavuša koja je o državnom trošku otišla u šoping u SAD i san joj je turistički se sastati s par niže rangiranih niškoristi kongresnika i senatora.

A Andrej Plenković, taj je najlukaviji pa je pod parolom spašavanja strateških hrvatskih tvrtki, kao i svaki pravi HDZ-ovac, osmislio još jednu veliku privatizacijsku pljačku.

To nisu tvrdnje koje su izrečene na satiričnim portalima koji se ne moraju brinuti o ukusu i činjenicama, nego su poput šumskog požara zapalile dobar dio sloja tzv. opinion makera kojima je posao da tumače, analiziraju, pa i kreiraju našu medijsku sliku.

Red sprdnje s Oreškovićem, pa red sprdnje s Grabar-Kitarović, pa onda s Plenkovićem, pa opet ispočetka. Ima li tu dovoljno goriva da ovaj trojac bude izložen tolikoj paljbi i sprdnji?

Jer radi se o tri političke osobe koje su prije dolaska na visoke funkcije u Hrvatskoj imale svaka za sebe izgrađene karijere i svatko od njih uložio je desetljeća u svoje školovanje i osposobljavanje za najviše funkcije.

Tihomir Orešković je od sina običnog useljenika u kanadskoj provinciji postao financijski direktor izraelske multinacionalne kompanije Teve, Grabar-Kitarović je nakon karijere ministrice vanjskih poslova i veleposlanice RH u SAD-u i funkcije političke tajnice koju je obavljala u vrhu NATO-a dobila najveći izborni legitimitet i kao prva žena pobijedila na izborima za predsjednika države.

Andrej Plenković do svojih zrelih godina ostvario je vrlo uspješnu diplomatsku i političku karijeru unutar visokih struktura EU i, da je ostao raditi na njoj u Bruxellesu, sigurno bi nastavio meteorski uspon.

Kada su se odlučili angažirati na funkcijama u Hrvatskoj, napustili su svoja, za hrvatske uvjete basnoslovno dobro plaćena radna mjesta i pristali nastaviti raditi u Hrvatskoj za puno manju plaću.

Kada bismo uzeli ozbiljno u obzir tzv. argumente s kojima se danas tako grubo sprdaju s ovim trojcem, što tek misliti o njihovim prijašnjim poslodavcima, dakle Tevi, NATO-u i Bruxellesu, koji su zaposlili takve “kvarnjake” u samom vrhu tih institucija.

Posebno “zabrinjava” ponašanje Teve kojoj je Hrvat Orešković postao još važniji nakon premijerskog fijaska u RH pa mu daju i značajniju menadžersku funkciju. Činjenice, dakle, kažu da su Orešković, Grabar-Kitarović i Plenković izvanredni u svojim profesijama i da mogu sve troje, bez obzira ne tijek svojih političkih karijera u Hrvatskoj, i ubuduće bez problema nastavljati svoje međunarodne karijere.

Za razliku od većine “domaćih” hrvatskih političara, kojima opstanak ovisi o plasmanu unutar partijske nomenklature i tome hoće li imati dovoljno saveznika i dovoljno se svidjeti vrhu stranke kako bi ostali u krugu onih koji će i ubuduće dolaziti u obzir za dijeljenje političkih funkcija.

Činjenica je da većina hrvatskih političara nema ni približno znanja, stručnosti, iskustva, menadžerskih vještina usporedivih s označenom trojkom. Što, dakle, znači ovo već kolektivno napinjanje i trka oko toga tko će ih jače uvrijediti, zgaziti i omalovažiti?

To više govori o nama, domaćim Hrvatima, to je onaj hrvatski jal kojim su u povijesti Hrvati uvijek iznova lupali i lupetali po svima onima koji su se izdignuli iznad nacionalnog prosjeka. I, ne daj Bože, postigli nešto i izvan granice Hrvatske.

U trenucima kada opet stotinjak tisuća Hrvata godišnje odlazi van budimo realni i priznajmo sami sebi da će se malo njih vratiti. Pogotovo ne oni najuspješniji. Jer u uvjetima naših iskrivljenih vrijednosti imat će velike izglede postati samo dobar materijal za sprdnju nas “domorodaca”. 

>> 'Nije etički da Orešković koristi zaštitu i hrvatske policajce i izvan granica Hrvatske'

Komentara 3

OC
obican covik
13:06 09.01.2017.

U Lijepoj Nasoj izigravamo "PAMETNJAKOVICE" s kravatom I sablonskim sloganima : "ja sam skolovan , necu raditi taj posao ili , necu delat za tako male peneze" . A kad prede preko "zol kontrole" I govna cisti s "PONOSOM" . Uhljebi su upropastili ambicioznost radnog covjeka , jer " TATA " mu je osigurao posao za koji nije bio sposoban niti ga je volio . A kao gastarbajter nema milosti , radi ili ..... ?!!!!! Kod kuce nemamo radno odgovorne kulture . Genetica proslog sistema . AMEN. Napomena novinarcicu : " SIN OBICNOG USELJENIKA" u kanadsku provinciju Ontario .Novinarcicu : "jesi li poznavao (la) pokojnog Danu Oreskovica"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije