Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši premijer

'Nije etički da Orešković koristi zaštitu i hrvatske policajce i izvan granica Hrvatske'

Tihomir Orešković na EU summitu
Foto: Reuters
05.01.2017.
u 10:34

Tihomir Orešković vraća se u Tevu, a sa sobom vodi i dva zaštitara sa službenim vozilom na koje ima pravo do 19. travnja

Bivši premijer Tihomir Orešković vraća se na svoj stari posao u Tevu u Amsterdam u kojoj je radio prije nego što je postao prvi čovjek hrvatske Vlade, a s njim u Nizozemsku idu i dva zaštitara sa službenim vozilom. 

Orešković se, naime, nije odrekao zaštite koja mu pripada šest mjeseci nakon odlaska s dužnosti pa sa sobom u inozemstvo vodi i zaštitare policijske uprave za posebne poslove sigurnosti koji će s njim biti do 19. travnja. 

Njegov postupak nije naišao na odobrenje javnosti jer je neobično da ga se štiti dok on živi i radi u inozemstvu. 

– Osobna zaštita i eventualni privilegiji trebali bi se prije svega odnositi na ljude koji žive u Hrvatskoj. Nema nikakve opasnosti da ga u inozemstvu napadne netko tko je bio nezadovoljan njegovim radom. Nije etički tako ekstenzivno tumačiti zakon i prouzročiti dodatne troškove proračunu – komentirao je za Novi list Zorislav Antun Petrović, antikorupcijski stručnjak.

Naime, dnevnica u Nizozemskoj stoji 70 eura, što znači da bi za vrijeme provedeno s Oreškovićem zaštitari dobili plaću od 15.000 eura, a plaćen će im biti i smještaj te troškovi automobila. 

>> Otkriveno gdje je našao novi posao bivši premijer Tihomir Orešković 

Komentara 23

RI
rimac444
12:06 05.01.2017.

Da li je etičkio da jedan mesić još i danas ima osiguranje i vozača, nakon svih troškova i zla koje je isti počinio ?

DR
drugPlenky
11:01 05.01.2017.

sitni muljator i prevarant eto što je dični Orešković

Avatar scubacro
scubacro
11:19 05.01.2017.

..jedina stvar u citavoj prici jest...firma TEVA, uopce se ne nalazi u Amsterdamu..u toj firmi sam 2-3 puta tjedno, a nalazi se u Haarlemu...nikad nije niti postojala u Amsterdamu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije