Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zašto predsjednik države želi slabu konkurenciju za Vrhovni sud

03.08.2021. u 12:47

Sve je Zoran Milanović učinio da se što manje kandidata javi na treći poziv za predsjednika Vrhovnog suda. Zašto se opet “junači” omalovažavajući suce Vrhovnog suda!?

Komentara 20

Avatar jambo
jambo
15:42 03.08.2021.

Tko se sjeca Lex Perkovic zna koje praosudje zeli Milanovic, hoce svoju vecinu.

HU
Hubrvi
15:38 03.08.2021.

U cijelom tom, od strane Pantovcaka izreziranom cirkusu treba reci slijedece: za izbor predsjednika Vrhovnog suda postoji zakonom propisana procedura. I ta zakonski propisana procedura je zakon, koji svi gradjani ove drzave imaju za postivati. Zakon moze biti manjkav i njega moze mjenjati iskljucivo Sabor ili Ustavni sud ako utvtdi, da taj zakon proizlazi iz ustavnih okvira. Po tom zakonu o izboru predsjednika Vrhovnog suda , sudsko vijece raspisuje poziv za natjecaj za predsjednika Vrhovnog suda, vrednuje prijavljene kandidate i izabire jednog ili vise kandifata. Kao predlagatelj kandidata Saboru i nakon kontrole saborskog odbora, Predsjednik drzave predlaze jednog od sudskog vijeca predlozenog kandidata Saboru i Sabor onda sa saborskom vecinom potvrdjuje ili nepotvrdjuje od Predsjednika drzave predlozenog kandidata. I dok Premijer cijelo to vrijeme postuje tu zakonsku proceduru, Predsjednik drzave nijece pravovaljanost tog zakona i postupa kao da tog zakona nema. Izbor predsjednika Vrhovnog suda je tu postala u medjuvremenu sporedna stvar. Predsjednik drzave je prije stupanja na duznost prisegnuo, da cr postivati i cuvati zskone i Ustav ove drzave. On i sada i vec dugo omalovazava Ustav i krsi zakone te drzave i s tim krsi i prisegu. S tim on gubi legimitet Predsjednika drzave i mora odstupiti. Ne moze, a morao bi, on od gradjana traziti da postuju zakone, a an sam te iste zakone ignorira.

RO
roland
13:11 03.08.2021.

Kad suci pišu molbu za Vrhovni sud, bitno je napisati koliko su donijeli presuda i koliko su izrekli godina zatvorskih kazni. Primjerice - donio sam 5000 presuda i izrekao sveukupno kazni zatvora od 2800 godina. To su onda konkretni pokazatelji.. Samo konkretne brojke. Ona Đurđević ne bi znala provesti stegovni postupak Remzi u Krašu kad je ovaj ukrao 4 paketa Dorine, a htjela bi biti predsjednica VS. I dobije 31 glas u Saboru, što dobije malo bolji higijeničar u razredu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije