Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.03.2018. u 07:23

Papa je pozvao mlade cijelog svijeta da iznesu primjedbe biskupskim konferencijama.

Papa Franjo će u ovoj godini, petoj njegova pontifikata, održati biskupsku sinodu o mladima.

Kao što je održana sinoda o obitelji, jer je želio promišljanje o ulozi Crkve u suvremenom društvu mnogo izmijenjenom u odnosu na neke crkvene nauke, tako će sada biti održana ona o mladima koje smatra jednom od najslabijih karika u društvenom lancu, jer nemaju pred sobom sigurnost zaposlenja, osnivanja obitelji… Kao autore teksta meditacije za ovogodišnji križni put na Veliki petak kod Koloseuma izabrao je učenike jedne rimske gimnazije. Želi čuti koje su muke današnjih mladih. Pozvao je mlade cijelog svijeta da iznesu svoje primjedbe biskupskim konferencijama koje će biti pripremni tekst za biskupsku sinodu o mladima koja će se održati u listopadu ove godine.

Godina posvećena mladima završit će u siječnju u Panami gdje će se održati svjetski dan mladeži kojem će, dakako, prisustvovati i Franjo. Završetkom, da tako kažemo, godine mladih ne završava se Franjina briga o njima. Na tim skupovima i sastancima dobit će sliku današnje mladeži i potaknuti Crkvu da im izlazi ususret možda i novim pristupom, novim naukom, drugačijom pažnjom od one koju je do sada njima posvećivala. Franjo je imenovanjem novih kardinala, među kojima i iz 15 država koje nikada nisu imale svoje kardinale, još više učinio Crkvu univerzalnom. Crkva više nije usredotočena na Europu premda je Franjo pohodio do sada sedam europskih država među kojima i BiH. Njegov pohod Sarajevu pridonio je stvaranju duha mira, kako su mu sada potvrdili i članovi tročlanog predsjedništva BiH koje je primio u Vatikanu. Franjo si je zadao mnoge reforme.

Nekima se može činiti kako se one sporo provode. No Franjina želja je obnova mentaliteta unutar Crkve. Promjena mentaliteta je najteža reforma, ali najvažnija. Nema dana kada ne ponavlja kako nas Bog voli i uvijek nam oprašta. Evo mnogi koji su učeni kako će nas Bog kazniti za naše grijehe teško prihvaćaju nauk praštanja. A to je onaj početni Isusov nauk koji je Franju naveo da kaže “tko sam ja da sudim”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije