Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.07.2018. u 16:45

“Jedini konsenzus u Europi je ‘ne u mojoj državi’, a to je skandalozno”

Stječe se dojam da kada političar ne zna rješavati prava pitanja, počinje govoriti o migrantskoj krizi.

Belgijski je liberal Guy Verhofstadt, govoreći u Europarlamentu kada je austrijski premijer Sebastian Kurz predstavio šestomjesečno austrijsko predsjedanje Europskom unijom, jasno otkrio golotinju raznih suverenista. Kurz, Salvini (talijanski ministar policije), Seehofer (njemački ministar policije) i Orbán (mađarski premijer-šerif) međusobno si prebacuju ljude, pardon, migrante. Verhofstadt je to vrlo slikovito opisao.

Salvini hoće migrante prebaciti prijatelju Orbánu, koji bi ih prebacio prijatelju Kurzu, koji bi da oni budu kod prijatelja Seehofera, koji bi ih vratio natrag prijatelju Salviniju. Suverenisti svih zemalja ujedinjeni!

– Jedini konsenzus u Europi je “ne u mojoj državi”, a to je skandalozno – kazao je Verhofstadt i naglasio kako “proživljavamo političku krizu na leđima izbjeglica, a migrantska kriza ne postoji”.

Verhofstadt je kazao kako u odnosu na 2015. godinu sada ima 95 posto manje dolazaka izbjeglica.

Od silne galame “evo vuka, evo vuka”, stječe se dojam da je vuk među nama.

U Italiji, gdje ima 9 posto od ukupnog stanovništva nerođenog u toj zemlji, ispitani odgovaraju kako imigranata ima 26 posto. Istu percepciju imaju u Francuskoj i Njemačkoj, gdje ima po 12 posto imigranata, u Velikoj Britaniji živi 13 posto nebritanaca, a percepcija je da ih ima 25 posto, a u Mađarskoj ima 5 posto nerođenih u toj državi, a Mađari drže da takvi čine 15 posto ukupnog stanovništva.

Predsjednik talijanskog mirovinskog (INPS) Boeri je u talijanskom parlamentu iznio podatke kako, zahvaljujući poslovima koje obavljaju imigranti, u mirovinski fond ulazi novac te da samo 8 posto Talijana radi nekvalificirane poslove jer ih ne žele raditi. Salvini je odmah prosudio kako “Boeri dolazi s Marsa”.

To je kada se pomiješaju Zemaljci (suverenisti) i Marsovci (koji iznose podatke). Migranti tako i onako nisu ljudi pa punili i mirovinsku blagajnu iz koje mirovinu dobivaju umirovljenici (pitanje je jesu li i oni ljudi).

Migranti s Aquariusa

Migranti iz Libije
1/10

Komentara 7

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
19:44 06.07.2018.

Koliko je bivsi udbaš Tomašević u svoj dom primio migranata? Pretpostavljam nula, koliko i sveti Barun i gerovac i Pofukani.

DU
Deleted user
18:37 06.07.2018.

Gospodine Tomašević,to što ste Vi godinama u Rimu ne daje Vam nikakvo pravo pišati po Hrvatima koji muku muče u svojoj domovini,odvojite novac i dajte migrantima iz svojeg džepa,pitajte nekog koji je u mirovini kolika je pa se onda pravite humanistom,prikažite svoja primanja.

LU
Lujo123
20:44 06.07.2018.

članak ovog krkana kao i obično nebum čital, no nije mi jasno kakav je tek krkan onaj koji mu daje prostora u medijima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije