Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.05.2016. u 07:10

Situacija je ozbiljna jer MOL nije “obična” tvrtka – prometnuo se gotovo u državnog neprijatelja.

Samo dvije stvari mogu dokrajčiti ovu Vladu – ako se reforme ne budu provodile ili ako se ugroze hrvatski nacionalni interesi. To je nedavno ustvrdio lider Mosta Božo Petrov usred još jedne u nizu kriza vladajuće većine, točnije prijetnji Milana Bandića da će biti preslagivanja nakon kojeg Petrov i njegovi mostaši više neće biti dio vlasti.

Kada Most govori o nacionalnim interesima, prvenstveno misli na Inu, odnosno odnose Hrvatske i MOL-a. Oni su za nastavak arbitraže, a iz vrha HDZ-a dolaze poruke kako bi najpametnije bilo izaći iz arbitraže i lijepo se sve dogovoriti s Mađarima.

U tom kontekstu ogromne je političke težine otkriće tjednika “Nacional” kako je lobist MOL-a Josip Petrović (inače vrlo blizak šefu HDZ-a) preko svoje tvrtke gotovo dvije godine plaćao usluge tvrtki Drimia koja je u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge Tomislava Karamarka. Nacional piše kako je tvrtka A. Šarić Karamarko od Petrovićeve tvrtke dobila 60.000 eura. Karamarko tvrdi da se ta poslovna suradnja odvijala u vrijeme dok on nije bio član Vlade i kako je uvijek znao strogo odvajati privatno od poslovnog. Bez obzira na njegovo objašnjenje, stvari su ipak puno ozbiljnije. Jer MOL nije “obična” tvrtka, MOL se, nažalost, od strateškog partnera hrvatske Vlade u nekoliko godina prometnuo u maltene državnog neprijatelja broj jedan.

Iz oporbe Karamarka već pozivaju na ostavku, dok u Mostu zasad još ostaju pri zahtjevima da institucije hrvatske države pročešljaju te poslovne veze. Međutim, i to je bilo dovoljno da Mostova saborskog zastupnika Miru Bulja žestoko napadne HDZ i javno ga prokaže kao muljatora. Pozvali su ga da objasni kako je preprodao stan koji je kupio od MORH-a i kako je “podebljao” svoj stupanj invalidnosti.

Nakon svega mirne duše možemo konstatirati kako je koalicija Mosta i HDZ-a ušla u fazu najdublje krize dosad. Dva su pitanja: može li nakon jučerašnjih događaja ova Vlada preživjeti te, možda i bitnije, ima li njihova suradnja više uopće smisla?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije