Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Most mijenja igrače praktički usred utakmice

Mostu bi se i nakon ovih izbora, ako uopće uspije ostati parlamentarna stranka, moglo ponoviti već viđeno osipanje kluba.
22. svibnja 2020. u 18:30 5 komentara 2258 prikaza
Grmoja i Petrov podržali Škoru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Kada je prije pet godina na valu nezadovoljstva politikom dviju velikih stranaka u Sabor ušao s čak 19 osvojenih mandata, Most nezavisnih lista inzistirao je na ideološkoj neopredijeljenosti. Prvaci tadašnje platforme zaklinjali su se da su im jedini fokus reforme i da im svjetonazorske teme ne igraju ni najmanju ulogu.

ANTE KUJUNDŽIĆ Most predstavio pojačanje: Priključio im se čovjek koji je u Imotskoj krajini srušio HDZ

Posljednjih dana, međutim, svjedočimo novom raspadu Mosta upravo na ovim temama. Stranku Bože Petrova napustila je većina dosad istaknutih članova. Dio ih je pritom kao razlog istupanja iz Mosta naveo koketiranje s desno pozicioniranom platformom Miroslava Škore, dok drugima smeta upravo to što se stranački prvaci nisu uspjeli dogovoriti o zajedničkom izbornom nastupu sa Škorom. I to je još jedan dokaz da je ideologiju u politici nemoguće izbjeći i da stranke čije članove ne vežu zajednička temeljna načela nemaju previše šanse za opstanak.

U obrani od negativne percepcije koju mu donosi osipanje članova, Most je posljednjih dana počeo s predstavljanjem pojačanja u vidu nezavisnih pojedinaca. Novi kadar koji smo do sada imali priliku vidjeti Most jasno pozicionira kao konzervativnu stranku, što im može donijeti naklonost nekih birača. Problem je, međutim, što Most s ovakvom ideološkom profilacijom debelo kasni. Priliku za to stranka je trebala tražiti još na izborima za europski parlament, na kojima su, međutim, biračima još jednom ponudili svjetonazorski šaroliku ekipu. Sada igrače mijenjaju praktički usred utakmice i pitanje je mogu li se u svemu tome snaći i sami igrači, a kamoli publika.

Konferencija oporbenih vijećnika Skupštine Sisačko-moslavačke županije umorni i potrošeni Nastavlja se raspad MOST-a: Stranku napustili i čelnici sisačko-moslavačkog ogranka

To ipak ne znači da je ekipa Bože Petrova osuđena na potpuni nestanak na ovim parlamentarnim izborima. Most još uživa određenu podršku u dvjema dalmatinskim izbornim jedinicama, odakle u Sabor može poslati jednog, možda i dva zastupnika. Uz to, nije posve isključeno da bi mogli ponešto ušićariti i u zagrebačkim izbornim jedinicama u kojima najavljuju nova pojačanja. No liste i pojedinci koje spominju nisu dio Mosta i pitanje je koliko će ta ekipa, uspije li se progurati u Sabor, ostati kompaktna. Mostu bi se, dakle, i nakon ovih parlamentarnih izbora, ako uopće uspije ostati parlamentarna stranka, moglo ponoviti već viđeno osipanje saborskog kluba.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

VELIKA TUGA
Preminuo Damir iz ŽNV: Bio je samohrani otac koji je prije 14 godina postao udovac
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
 • Deleted user:

  ako je igrač ozljeđen ili loše igra,moraš mijenjat koja god minuta utakmice bila

 • Avatar LisaAJ85
  LisaAJ85:

  w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

 • Avatar southman
  southman:

  MOST koji most ? Pelješki ??