Naslovnica Premium Kolumne

Predložiti Kuščevića u Odbor za zakonodavstvo pljuska je svakom normalnom čovjeku

Nitko nije Lovru Kuščevića osudio prije suda. Ali politički je nezamislivo u normalnoj zemlji s političkom odgovornošću stranaka i političara da se političar pod ozbiljnim optužbama i pod kaznenom istragom postavi u bilo kakvo parlamentarno tijelo, odnosno da mu se dodatno da na važnosti imenovanjem u saborski Odbor za zakonodavstvo
23. rujna 2019. u 09:52 82 komentara 8855 prikaza
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Kad čovjek pomisli da više ne može lošije, niže, pokaže se da uvijek može još niže, da može biti još lošije. Kad već pomislimo da HDZ ne može niže, dokaže da može još niže, i da nas mogu natezati za nos, prodavati nam moralnu maglu. Da može još niže, HDZ je pokazao opet na slučaju svojeg bivšeg ministra i političkog tajnika Lovre Kuščevića. Istina je da mu nitko ne može oduzeti mandat u Saboru. Jedino ga se Kuščević može odreći. Ali nakon dvostrukog skidanja saborskog imuniteta, kako bi se protiv njega otvorio kazneni progon, predložiti ga kao člana u saborski Odbor za zakonodavstvo pljuska je svakom normalnom čovjeku u ovoj zemlji.

Gazde GAZDE 'Iako nažalost većina odlazi iz Slavonije, mi se uvijek tamo rado vraćamo'

Štoviše, šef stranačkog Kluba zastupnika u Saboru Branko Bačić ode još dalje i svima nama koji propitkujemo i kritiziramo takav stranački prijedlog poručuje da se možemo sramiti jer da osuđujemo nekoga prije suda. Upravo suprotno, Bačić i ekipa mogu se i trebaju duboko sramiti svojih postupaka i svojih kvazimoralnih izljeva. Jer nitko nije Kuščevića osudio prije suda. Ali je politički nezamislivo u normalnoj zemlji s političkom odgovornošću stranaka i političara da se političar pod ozbiljnim optužbama i pod kaznenom istragom postavi u bilo kakvo parlamentarno tijelo, odnosno da mu se dodatno da na važnosti. Zapravo, u takvoj bi zemlji sam zastupnik dao ostavku i napustio politiku. U nas ne samo da ne napušta politiku, nego ga stranka nagradi pozicijom uz koju ide i veća zastupnička plaća! Sve dakako iz džepova poreznih obveznika. I onda bi se na sve to, po Bačiću, svi mi trebali sramiti koji plaćamo i Bačića i Kuščevića i sve druge, i koji nam se smiju u lice, troše naš novac, ponašaju se bez ikakve odgovornosti, troše naše vrijeme, naše živote, i nikome ništa.

Lovro Kuščević | Autor : Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Koliko je sve skupa nakaradno pokazuje i partijsko slavlje nakon nepravomoćne presude kojom je Božidar Kalmeta oslobođen optužbe. Naravno, na potezu je Vrhovni sud. U slučaju Ive Sanadera, primjerice, možemo vidjeti kakvi su sve obrati mogući, i da priča o Kalmeti nikako još nije dovršena. No u Zadru stranački pijunčići slave kao da su osvojili svjetsko prvenstvo. Što će reći Vrhovni sud, vidjet ćemo. Jer je Kalmeta oslobođen zato što je samo jedan svjedok svjedočio protiv njega. To što se godinama bez Kalmete u zadarskom kraju ne može ni disati, nema veze. Možda bi za komentar presude trebalo priupitati Kalmetina kuma Vladimira Šeksa, sivu eminenciju hrvatskog pravosuđa. Njegovo tumačenje bilo bi jako vrijedno čuti!

Andrea Kadić Mlada Slavonka osvaja estradu: Mentorirala ju Nina Badrić, a sad ju prepoznaju na ulici

Pitanje je svih pitanja, i još nitko nije na njega odgovorio, čime je to Kuščević toliko zadužio Andreja Plenkovića da ga je ovaj postavio sebi i za ministra i za političkog tajnika stranke? Koja je to veza, da je Kuščević odjednom dobio toliku nacionalnu moć i važnost? Nitko drugi nije izabrao Kuščevića Plenkoviću. Plenković ga je sam izabrao. I tu je njegova velika politička odgovornost od koje sad bježi i još se čudi što sve izlazi na svjetlo dana oko Kuščevića. Plenković se prenerazio i rekao da ne može vjerovati tome da je Kuščević u svojoj vili držao portret Ante Pavelića, odnosno svog djeda, ili pradjeda, jer ni Kuščević nije siguran je li mu Pavelić bio djed ili pradjed. Plenković se čudi iako je Kuščević ranije već dijelio butelje s Pavelićevim likom. O tome je javno svjedočio nekadašnji medijski mezimac HDZ-a Velimir Bujanec koji je sad bijesni neprijatelj partije.

Zagreb: Bandić na 19. Zagrebačkoj zbici Europski tjedan mobilnosti Bandić se pohvalio: Imamo 277 kilometara biciklističkih staza

O Kuščevićevim ekshibicijama s nekretninama, sa zemljištem, pričalo se u kuloarima već godinama prije. O tome su brujali i crkveni krugovi. Kuščević je na to sve odgovarao s "Hvaljen Isus i Marija" i zahvaljivao dragom Bogu na daru tolikih nekretnina. Jer ako je Bog s njime, tko može protiv njega, kako mu ljudski sud onda može suditi? I da Plenković baš ništa o tome nije načuo? Nemoguće. Bilo bi zanimljivo znati je li i uz Plenkovićev blagoslov Kuščević predložen u Odbor za zakonodavstvo, i tko je uopće smislio taj veleumni prijedlog? Plenković je u najmanju ruku pitan za blagoslov, jer se bez njegovog znanja u stranci ne smije disati.

Andrej Plenković | Autor : Tomislav Krasnec Foto: Tomislav Krasnec

Plenkoviću i ekipi ne predstavlja problem da im u Saboru drže većinu i ljudi poput Tomislava Sauche, dok o Milanu Bandiću ne treba trošiti riječi. Bandić drži Plenkovića i time si kupuje slobodu. Samo je pitanje svih pitanja, kad će birači konačno na izborima debelo kazniti sve stranke i političare koji su debelo izdali te iste birače? Kad će se hrvatski birači opametiti, osvijestiti, opismeniti, odlučiti na akciju? Kad će konačno te promjene?

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • burza:

    Kako je rekla sutkinja na presudi Kalmeti nemogu suditi javnost i novinari nego cinjenice i pravo kad mu se dokaze krivnja u zatvor a do tada ima sva prava kao i ostali zastupnici i ko kaze da i drugi nemaju ... prikaži još!u putra na glavi samo ih novinari ne razapinju jer su njihovi

  • Bojance:

    Despot nabija Pavelića na nos Kuščeviću, a sam prodaje časopise i knjige koji veličaju NDH hahaha

  • jackiechan3:

    Despot ne razumije najmanje jednu stvar, a gazi najmanje još jednu stvar. Ne razumije ovlasti i zadaće Odbora za zakonodavstvo, a gazi presumpciju nevinosti.