Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAZDE

'Iako nažalost većina odlazi iz Slavonije, mi se uvijek tamo rado vraćamo'

Gazde
Foto: Promo
1/3
23.09.2019.
u 08:00

Osim Austrije, posjetit će i Bosnu i Hercegovinu, gdje su rado viđeni gosti, a njihovi hitovi poput “Ja pijem da zaboravim”, “Još i danas zamiriše trešnja”, “Ružo moja crvena” uskoro će se zaoriti u jednoj sportskoj dvorani u Međimurju.

– Halo, halo! Evo nas u kombiju na putu za Valpovo, je l’ se čujemo? – javio se na telefon veseljak Marko Bujanović iz tamburaškog sastava Gazde dok se bend vozio na privatnu gažu u Slavoniju.

– Iako nažalost većina odlazi iz Slavonije, mi se uvijek tamo rado vraćamo – komentira kroz polusmijeh. Gazde su jedan od najdugovječnijih bendova u Hrvatskoj s originalnom postavom koji svira diljem regije već 26 godina. Nedavno su objavili novi spot za pjesmu “Vrati mi želju za životom”, koju su publici predstavili u Požegi na festivalu, a u prosincu odlaze na svoju petu australsku turneju.

Tamburaši u kožnjacima

Tamburaški sastav s primjesama rocka, čiji su članovi na pozornici najčešće u kožnim jaknama, više od dva desetljeća puni dvorane i šatore širom Hrvatske. Imaju iza sebe deset studijskih albuma, a za jedanaesti publika će se morati strpjeti do kraja listopada. U godini imaju nekoliko desetaka nastupa. – Imamo oko 70 koncerata godišnje, a zovu nas i na svadbe. Doduše, to nije toliko često – govori Marko te otkriva da se radi o tek desetak svadbi godišnje. S obzirom na to da su u srpnju i kolovozu odradili veliku ljetnu turneju po Dalmaciji, zanimalo nas je koliko je tamošnja publika sklona zvucima tamburice.

– Naša nas publika prepoznaje bez obzira gdje dolazimo svirati. Pjevaju s nama naše pjesme i uživamo gdje god dođemo – otkriva Bujanović ističući kako najčešće nastupaju na gradskim trgovima i šatorima u okviru manifestacija gdje je publika uvijek dobro raspoložena. – Uskoro nas čeka jedan poseban nastup – započinje Marko uzbuđeno i dodaje: “Zasvirat ćemo u Austriji, u Gradišću pred tamošnjom zajednicom Hrvata.”

Pripremaju veliki koncert

Osim Austrije, posjetit će i Bosnu i Hercegovinu, gdje su rado viđeni gosti, a njihovi hitovi poput “Ja pijem da zaboravim”, “Još i danas zamiriše trešnja”, “Ružo moja crvena” uskoro će se zaoriti u jednoj sportskoj dvorani u Međimurju.

– Pripremamo jedan solo koncert uskoro i o tome će se više znati vrlo brzo – govori samozatajno Marko. Gazde su do sada održali pet koncerata u velikoj dvorani Doma Sportova, na kojima je bilo oko 12.000 ljudi, a tu su i dvije svirke u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, što nije mala stvar za tamburaški bend. Iza njih su dvije američke turneje, a broje nastupe i u Kanadi.

Podsjetimo, Gazde su osvajači najprestižnije hrvatske glazbene nagrade Porin, ali i najdugovječnije nagrade publike: Večernjakove ruže. Zagrebački bend s tamburicama osnovali su Marko Bujanović, Silvio Šimunković, Vladimir Kota, Mario Kršić, Damir Popović i Robert Šerić, a od prvog pojavljivanja na Zlatnim Žicama Slavonije zauzeli su mjesto u srcima svih fanova dobre domaće glazbe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije