Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.10.2017. u 11:23

I prije nego što je počelo s radom, Istražno je povjerenstvo kompromitirano.

I prije nego što je osnovano, Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor je kompromitirano.

S obzirom na to koliko je dugo trajala ta operacija okončana nemoralnom ucjenom, kao i na pesimistično iskustvo s radom sličnih tijela, potpuno je neshvatljivo što za vjerodostojnost njegova rada nije učinjeno ni minimalno. Forma je temelj demokracije pa su prigovori o sastavu Povjerenstva više nego opravdani, to više što je i zakonska obveza da ono barem približno razmjerno prati saborski stranački sastav.

Nije zastupljen nitko tko barem indirektno nije u vezi s Agrokorom

Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid) dobro je uočio da ni simbolično nije zastupljen nitko tko barem indirektno nije u vezi s Agrokorom jer svi članovi dolaze iz opcija koje su bile na vlasti. Opravdan je i prigovor što su u tom tijelu i dvojica bivših ministara koja će istraživati i svoj rad kod predlaganja propisa koji se tiču poslovanja Agrokora, ili što nisu donosili odluke koje su trebali. Jedno je od pitanja i jesu li hrvatske vlade štitile javni ili Agrokorov interes.

A Gordan Maras i Orsat Miljenić sjedili su u Vladi čiji je prvi potpredsjednik na samom početku rada te Vlade rekao: “Interes Agrokora je interes Hrvatske” i to upravo na temu preuzimanja Mercatora. Prema tomu, i u tijeku saborske istrage opravdano će biti pitati se čije interese njih dvojica štite, javne interese ili svoje osobne interese kao članova Vlade Zorana Milanovića.

Orsat Miljenić
1/17

Groteskna čestitka Ivice Todorića

I, dakako, za percepciju rada Povjerenstva ogroman je teret okolnost da se na čelu Povjerenstva nalazi bivši ministar pravosuđa koji je vezano uz “lex Perković” interese Zorana Milanovića pretpostavio hrvatskim interesima u odnosima s EU. No najteži udarac Saborsko povjerenstvo dobilo je u grotesknoj čestitki koju im je poslao sam Ivica Todorić, krucijalni svjedok koji se svojim blogom već deklarirao kao pristrani svjedok motiviran da toči na jednu stranu.

Ako Todorić tvrdi da je Sabor mjesto na kojem će “uz sudjelovanje svih parlamentarnih stranaka” biti rasvijetljene “sve okolnosti i uloge pojedinaca i politike u ovom slučaju”, onda je to pouzdan znak da će to biti tako! 

Pogledajte i videoreportažu ispred Kulmerovih dvora

  

Komentara 1

Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
12:01 12.10.2017.

Eh Marinko, Marinko. Kako hrabar istup novinara. No do prije manje od godinu dana, nitko od vas se nije usuđivao napisati članak o Konzumovim bonovima, nelegajnoj valuti kojom su radnici bivali plaćani od 2008. nadalje u velikom broju tvrtki, a ne daj Bože neki tekt na osobnoj razini upućen gazdi. Sada, kada ga je "nenarodna" vlada odredila za "odstrel", režimski nastrojeni novinari našli su pametovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije