Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi MAX!

Husejinović: Draži mi je Sammir od ćevapa

'SPECIJAL MAX 22.05.2013.,  Zagreb - Said Husejinovic, nogometas GNK Dinama. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'
1/3
16.07.2013.
u 18:00

Kad je došao u Dinamo, bio je velika nepoznanica. Nakon što nije uspio u Njemačkoj, vratio se u Sarajevo, a onda zimus stigao u Dinamo. Sad je Said Husejinović (25) označen kao igrač koji bi mogao zamijeniti Sammira dok je ozlijeđen.

Husejinović je nezadovoljan kako su mediji prenijeli njegove izjave o tome kako je zamijenio Sammira protiv Hajduka. Pa što ćemo s tim Sammirom?

- Fali nam, kako nam neće faliti – počeo je Husejinović.

Kako je igrati u paru sa Sammirom?

- Protiv Volyna na pripremama igrali smo sjajno, obojici nam je baš dobro išlo, super smo se slagali.

No, objektivno je zapitati se hoće li, kad igrate skupa, patiti defenziva.

- Jedan se mora vraćati, na treninzima smo najviše radili na tome, na postavljanju u igri, i mislim da nemamo problema.

Koliki vam je pritisak to što su vas označili igračem koji treba zamijeniti Sammira, što vas uspoređuju s njim?

- On je ovdje godinama, stalno je najbolji igrač, puno je dao Dinamu, a ja sam tek došao. Mogu samo obećati da ću dati sve od sebe da budem dobar Dinamu.

Kad biste se uspoređivali sa Sammirom, po čemu ste slični?

- Ne znam, neka prosuđuju drugi.

Kad biste igrali jedan na jednoga, tko bi dobio?

- Ne znam, nismo djeca da idemo igrati na dva \'mala\'. Važno je da se nas dvojica dobro slažemo, da mi je lijepo igrati s njime u paru i iznad svega mi je žao što se ozlijedio.

Sad Sammira nema, s kime se u vezi najbolje slažete?

- Vidjet ćemo, malo sam s ostalima igrao, ali tu su Ademi, Brozović, Antolić, Pamić. Tko god bude igrao, mislim da neće biti problema.

Nakon Hajduka zamjeralo vam se previše soliranja, \'carinjenje\' lopte. Znate li da su Safetu Sušiću govorili – ne sam, Safete?

- Hahaha, a ne znam jesam li previše držao loptu, ali ponovit ću ono što sam rekao nakon Hajduka: Ako nekoga živcira to što imam loptu dulje u svom posjedu, ispričavam se. Nekad i meni smeta kad netko dugo drži loptu, ali mu ne zamjeram niti prigovaram. Ni meni dečki nisu prigovarali. Nismo svi isti tipovi igrača, ja volim kad imam loptu.

Dosad me samo Ćiro zvao

Sad ste više od pola godine u Zagrebu, jeste li se prilagodili životu?

- Ma naravno da jesam i super mi je, lijepo je ovdje živjeti.

Od priče o hrani teško je pobjeći jer Said je imao, kad je otišao iz Njemačke u Sarajevo, previše kilograma. I kad je došao u Dinamo, još je bio pretežak. No, Zvonko Komes, kondicijski trener \'opalio\' je teške pripreme i zimus i ovog ljeta i Sajo je sad isklesan.

- Sad sam na idealnoj kilaži, u ove pripreme ušao sam s još kilogramom-dva koje sam želio maknuti, a sad više ni njih nema, na idealnoj sam težini.

Kad smo zadnji put razgovarali, rekao je da više ne jede ćevape koliko god mu mirisali. A idete li u bosanskohercegovačke restorane.

- Ne! Otkako sam ovdje, bio sam možda dvaput u restoranu. Držim se sportske prehrane, zar se ne vidi? Čuo sam da je hrana odlična, ali moram paziti na sebe - pokazao je trbuh Husejinović.

Vidi se, odnosno ne vidi se da ima nečega previše.

- Neću više pretjerivati s hranom, sad kad sam došao na idealnu kilažu, na njoj želim i ostati.

U Dinamu ste sad gotovo sigurni u početnih 11. Ostane li tako, nadate li se pozivu u reprezentaciju BiH?

- Dao Bog, pa svatko se nada da će igrati za reprezentaciju.

Said je dosad upisao dva nastupa.

- Da, oba kad je izbornik bio Ćiro Blažević. Sadašnji me izbornik još nije zvao.

Jeste li razgovarali s njim?

- Ne u zadnje vrijeme. Razgovarali smo kad sam bio u Sarajevu, tada je rekao da moram smršaviti dva, tri kilograma. Tada sam imao 86, 87 kilograma. Igrao sam dobro za Sarajevo u to vrijeme, pogotovu u Europskoj ligi. A sad je sve na meni.

Tko je bolji, BiH ili Hrvatska?

- Obje su reprezentacije dobre, imaju sjajne igrače. Hrvatska je bolje rangirana, ali Bosna se polako približava, sad je Hrvatska po Fifi osma, a BiH je došla do 14. mjesta. Dakle, još je Hrvatska u maloj prednosti.

Tko će u Brazil na SP?

- BiH ide sto posto, a nadam se da će i Hrvatska, volio bih da ide, volio bih da sve reprezentacije s Balkana idu na Svjetsko prvenstvo.

Možda Husejinović ode u Brazil prije Igora Štimca?

- Hahaha, ne znam, ovisi o izborniku Sušiću hoće li me pozvati.

U Maxu su objavljene slike s lijepog druženja Edina Džeke, Emira Spahića i Senijada Ibričića na Jadranu.

A gdje ste bili na odmoru?

- Ma kod kuće u Tuzli, imali smo 14 dana odmora i 14 dana je padala kiša, nisam mogao nikamo otići. Mislio sam ići na more, ali imao sam informacije da je i tamo loše vrijeme pa sam radije ostao sa svojima kod kuće.

Nećemo podcijeniti Folu

Odmor je iza vas, pripreme su gotove, prvenstvo je počelo, a sad stižu i ispiti u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Svi od Dinama traže da opet bude u skupini, zacijelo nije lako živjeti pod takvim pritiskom.

- Sad ne osjećam pritisak. Za suparnika smo dobili momčad iz Luksemburga i nećemo ih podcijeniti, zato nam je i lakše. Vjerujem u našu kvalitetu i uvjeren sam da smo jednom nogom već u 3. pretkolu iako je nužno biti oprezan i u tom drugom pretkolu, to je potpuno nepoznata momčad i tko zna kakvi su. Još se nismo spremali za njih, sad kad je prošla utakmica s Osijekom, okrenut ćemo se Luksemburžanima. Znate i sami da je Dudelange prošle godine izbacio Salzburg i pomogao Dinamu da bude nositelj u četvrtom pretkolu.

Fola Esch neće nikome pomoći?

- Neće! Neće pomoći ni samoj sebi. Ali, kvalifikacije su uvijek opasne. Igrao sam sa Sarajevom pa znam kako je, ispali smo od crnogorske Zete, a imali smo ogroman broj udaraca, šansi, da bi oni zabili dva gola iz dvije šanse. Zato ćemo biti oprezni, bez brige – zaključio je Husejinović.

>>Tko \'igra za raju\' ne može opstati u pravom nogometu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije