Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.06.2016. u 19:00

Krivnju podjednako snose i država koja se s takvim oblicima ponašanja ne zna ili ne želi boriti, a kamoli ga strogo sankcionirati, ali i sve nogometne vlade

– Dvjesto huligana reketari Hrvatsku već dvadeset i pet godina. Sve one koji su obnašali vlast može biti sram, ovo je plod njihova nečinjenja. Za sve su krive naše političke elite, kolaboriraju s huliganskim skupinama u svrhu jeftinih političkih poena, dobivanja glasova na parlamentarnim i predsjedničkim izborima – kazao je Zdravko Mamić, alfa i omega hrvatskog nogometa, nakon što je uživo svjedočio najnovijem huliganskom divljanju onih koji sebe zovu hrvatskim navijačima.

Paradoks izgovorenog

Paradoks je u tome da se s izgovorenim riječima možda i možemo složiti, no problem su usta koja su ih izgovorila. Ne opravdavajući ono što se nikako opravdati ne može – divljački “nastup navijača” demonstriran bacanjem zapaljenih baklja na nogometni teren dok nacionalna vrsta pet minuta prije kraja utakmice ima rezultat koji je izravno vodi u drugi krug Eura, pri čemu je samo puka sreća da nitko nije ozbiljnije stradao – problem je što te riječi dolaze upravo od Mamića. Čovjeka koji je svoju slizanost s političkim elitama, koje sada proziva za nečinjenje, mnogo puta do sada demonstrirao.

Pa ne tako davno, cijela država upala je u političku krizu jer je predsjednica države tražila smjenu šefa SOA-e upravo zbog Mamića i svojih privatnih odnosa koje ima s njim. I zbog svega toga su Mamićeve riječi nakaradne jer i on, zajedno s Davorom Šukerom i cijelom vrhuškom HNS-a, spada u one koje se može optužiti za nečinjenje. A ako ćemo biti potpuno iskreni, osim države, koja godinama nemoćno promatra huliganska orgijanja diljem domaćih i stranih nogometnih terena, krivac za to što se zadnjih 25 godina događa s hrvatskim nogometom su i Mamić i Šuker i svi oni koji upravljaju ili su upravljali hrvatskim nogometom.

Pa Hrvatska je valjda jedina zemlja u kojoj huligani osim na tribinama sjede i u svečanim ložama!? Sam Mamić nebrojeno je puta imao nesankcionirane vulgarne ispade, zajedno s Damirom Vrbanovićem optužen je za izvlačenje 100 milijuna kuna iz Dinama, nesumnjivo uz njegov pristanak za pomoćnog trenera reprezentacije imenovan je Josip Šimunić koji je svoju sportsku karijeru morao prekinuti zbog predvođenja stadionskog urlanja “Za dom spremni”... 

A to je samo jedan mali dio kaljuže, moralne i financijske, u kojoj se hrvatski nogomet godinama valja.

Namještanje utakmica

Prisjetimo se samo nogometaša osuđenih zbog namještanja utakmica, Željka Širića, također osuđenog zbog “poštenog suđenja”, svih nesankcioniranih ispada nogometnih funkcionara i navijača proteklih godina, jalovih rasprava o tome je li ZDS povijesni ili ustaški pozdrav koji političari nazočni na utakmicama u pravilu ne čuju.... 

Krivnju za to podjednako snose i država koja se s takvim oblicima ponašanja ne zna ili ne želi boriti, a kamoli ga strogo sankcionirati, ali i sve nogometne vlade koje su dopustile da hrvatski nogomet postane glibna kaljuža kojoj su se godine nečinjenja, toleriranja ispada svih vrsta i huliganstva sada vratile kao bumerang. 

Pokazavši cijelom svijetu što se događa kada višegodišnje nečinjenje i prešućivanje eskalira na najružniji način, postavši točka s koje nema povratka dok huligani i s tribina i iz svečanih loža sa stadiona ne završe u zatvoru.

Komentara 2

Avatar abakus
abakus
06:18 20.06.2016.

To nisu navijači i nisu u pitanju navijački izgredi, već je sada svakome jasno da je riječ o specijalnom ratu protiv Hrvatske i faktički diverzantskim skupinama koji rade na uništavanju onog jedinog područja na kojem još postoji nacionalni naboj - nogometu i reprezentaciji. Dio tog specijalnog rata su i "naši" novinari - zato se ove diverzije i naziva navijačkim neredima. No definitivno je istina da strukture društva (tajne službe, policija...) koje bi ovo trebale sprečavati i koje imaju sve mogućnosti to sporiječiti i koje to MOGU spriječiti taj svoj posao ne rade. A ne rade zato što su oni koji ih vode i sami dio tog obavještajnog podzemlja koje radi protiv interesa Hrvatske. U današnje doba sveprisutnih kamera i mogućnosti prisluškivanja i nadzora da policijske i obavještajne snage jedne zemlje nisu u stanju locirati diverzante kao i njihove nalogodavce pa ih sve zajedno pozatvarati na dugi, vrlo dugi rok, to jednostavno nitko normalan neće povjerovati. Postavljam pitanje: Hoće li Bauer, suvlasnik famozne firme Grizli koja dogovara posredovanja kod političara koje su sponzorirali za neke strane firme i istovremeno čovjek koji je sam priznao da je nacrta plan diverzije na utakmici odgovarati za to? Zašto taj čovjek već nije u zatvoru? Zašto novinari koji su tjednima analizirali svaki iznos koji je ikad primila Ana Šarić (Karamarko) sada šute o tom priznanju čovjeka koji je inače osobni prijatelj Orepića, ministra policije koji NIJE napravio svoj posao i spriječio ovu diverziju? Pa o čemu je ovdje riječ? Zar vi zaista mislite da smo svi mi blesavi da nam ne bi bilo jasno što radite, novinari?

V1
Vinkazeljka 1115
04:54 20.06.2016.

Pitam se u kakvom društvu živim dvjesto ljudi reketari ''''''.Mala zemlja ne veća od jednog evropskog grada,skoro se svi poznajemo ,a ništa se ne može rješiti....Odgovornost svih sudionika nogometnog saveza,neučinkovitog državnog aparata.Što se zapravo dogodilo,sve je stavljano pod tepih i i sada se raspada,a star je 25 godina,,,,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije