Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Brojke razotkrivaju: BiH je 97,2 posto građanska, tek 2,8 posto višenacionalna

20.07.2021. u 08:30

Demistificirajmo konačno priču kakav je politički ustroj u BiH. Građanski ili višenacionalni. Što kažu podaci? Po građanskom modelu bira se 3796 pozicija (dužnosnika) te 110 onih kojima se osigurava legitimno predstavljanje naroda

Komentara 3

KU
Kuronja20cm
10:30 20.07.2021.

Nije stvar je li ili nije BiH "građanska", več je pitanje da li se u praksi poštivaju ZAJAMČENA prava svih triju naroda ,a kako je to navedeno u DAYTONSKOM sporazumu čiji je pak i RH supotpisnik i naravno da ima puno pravo komentirati i štititi prava Hrvata u BiH. To samo tupani mogu osporavati.Hrvatskoj je također u interesu cjelovita i prozapadno orjentirana BiH(a i tako večina muslimana BiH ne ide "na rad" u Tursku ili Iran neg bježi put Njemačke,Austrije,Skandinavije kako vidim) tako da je politika službenog Sarajeva (bošnjačkog dijela) uglavnom promašene glede "miješanja Hrvatske" i odnosa prema Hrvatima. Drugi je problem što je 50% BiH ( srpski entitet ) u praksi država za sebe koja potkopava svaku ideju BiH kao funkcionalne i suvisle države.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
09:32 20.07.2021.

Bosnjaci su vecina od Tuzle do Sarajeva

IV
IVRI
10:52 20.07.2021.

Ništa bez svjetske potpore kršćanima u srcu Europe. Pomozi predsjedniče Putin!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije