Naslovnica Premium Kolumne

'Bijeli teroristi' isti su kao i sljedbenici kalifata

Upravo zbog osoba poput ovoga krvnika političari moraju biti oprezni u izjavama
16. ožujka 2019. u 08:48 34 komentara 986 prikaza
Napad na Novom Zelandu
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Idejni začetnik i egzekutor pokolja na Novom Zelandu Brenton Tarrant (28) za sebe kaže da je fašist. Pucao je na ljude u dvjema džamijama u gradu Christchurchu kako bi “pokazao da i najudaljenije mjesto na svijetu nije nezahvaćeno masovnom imigracijom”, kako je napisao na 28 stranica svoga manifesta kojim “opravdava” svoj čin. Atentator Tarrant citira i osobe koje su ga nadahnule na takav čin, a među njima je i talijanski ekstremist Luca Traini, koji je u mjestu Macerati pucao na imigrante iz Afrike. Traini (29) je u veljači prošle godine pucao na Afrikance ranivši šestoricu te je osuđen na 12 godina zatvora, a bio je članom ekstremne desnice, 2017. se na izborima kandidirao na listama Lige, te je pucao kao lud, držeći uzdignutu ruku (fašistički i ustaški pozdrav) urlajući “živjela Italija”.

Večernji doznaje Napadač je prije tri godine boravio u Hrvatskoj te je simpatizer četničkog pokreta

Tarrant se, dakle, nadahnuo talijanskim fašistom, ali i Alexandreom Bissonetteom koji je 2017. ubio šest osoba u džamiji u Quebec Cityju i Sebastianom Venierom, venecijanskim generalom herojem bitke kod Lepanta protiv Turaka u XVI. stoljeću...

VIDEO Detalji terorističkog napada u džamijama:

“Bijeli teroristi”, među koje spada Tarrant, napadaju muslimane, Židove, Afrikance, Afroamerikance, odnosno “neprijatelje” društva “bijelih kršćana”. Isti su, samo sa suprotnim predznakom, kao i sljedbenici kalifata, ISIL-a. Sijanjem smrti u džamijama, drži Tarrant, destabilizirat će se društvo, stvoriti nesigurnost te izazvati nasilne reakcije. Tako će, prema njegovu planu, započeti rat.

Novi zeland - napadač na džamije Brenton Tarrant Tko je terorist s Novog Zelanda? Zaradio je na kriptovaluti, putovao svijetom i nadao se ratu u SAD-u

Pokolji koje su počinile ksenofobe osobe slijede taktiku koju su sugerirali pripadnici američke krajnje desnice, odnosno da se stvore “jezgre bez vođa” povezane s ideologijom bijele superiornosti koja kola internetskim stranicama. Upravo zbog osoba kakve su Tarrant ili Trani i drugi, političari moraju biti oprezni u svojim izjavama. Za svaku osudu je izjava Antonija Tajanija o tome da je i Mussolini učinio nešto dobroga (Tajani bi trebao podnijeti ostavku na položaj predsjednika Europarlamenta), za svaku je osudu isticanje ustaških obilježja jer se takvim izjavama i činima u nekima pobuđuje “strast” za sređivanjem situacije pokoljima, a što su činili nacisti.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • orao21:

  Nisu. U usporedbi s mrd. fanatizirani krvnika muslimana koji mentalno žive u srjednjem vijeku oni brojčano ne postoje. Ali nažalost oni spadaju u postotak psihopata koje svako društvo ima. Raditi uravnolovku s hordama muslimana terorista je jadno i bezpredmetno.

 • antipoganin:

  Za to zlo krivi su ljevičari.Stazijeva agentica,Merkel Soroš kao ostala ekipa zla pod kontrolom Sotonista uvodi nemir krv i strah.U vladavini straha i beznadan oni su u svojoj kući,paklu na zemlji. Nikoga se ne smije ubiti jer je Bog to ... prikaži još!o zabranio.Ovaj Australac je upecan u mrežu zla kao i mudžahedini a vrag gladi bradu .

 • Avatar Uskok
  Uskok:

  Kako je samo ponosno istaknuto "bijeli terrorist"... Jedva je dočekao. Kad islamisti počine 200+ terorističkih napada to nema veze sa islamom. Nikad. Nigdje. Kad jedan "bijeli" počini teroristički napad evo ti bijelih drugova da guštaju u toj bijelini. Licemjeri...