Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.03.2019. u 08:48

Upravo zbog osoba poput ovoga krvnika političari moraju biti oprezni u izjavama

Idejni začetnik i egzekutor pokolja na Novom Zelandu Brenton Tarrant (28) za sebe kaže da je fašist. Pucao je na ljude u dvjema džamijama u gradu Christchurchu kako bi “pokazao da i najudaljenije mjesto na svijetu nije nezahvaćeno masovnom imigracijom”, kako je napisao na 28 stranica svoga manifesta kojim “opravdava” svoj čin. Atentator Tarrant citira i osobe koje su ga nadahnule na takav čin, a među njima je i talijanski ekstremist Luca Traini, koji je u mjestu Macerati pucao na imigrante iz Afrike. Traini (29) je u veljači prošle godine pucao na Afrikance ranivši šestoricu te je osuđen na 12 godina zatvora, a bio je članom ekstremne desnice, 2017. se na izborima kandidirao na listama Lige, te je pucao kao lud, držeći uzdignutu ruku (fašistički i ustaški pozdrav) urlajući “živjela Italija”.

Tarrant se, dakle, nadahnuo talijanskim fašistom, ali i Alexandreom Bissonetteom koji je 2017. ubio šest osoba u džamiji u Quebec Cityju i Sebastianom Venierom, venecijanskim generalom herojem bitke kod Lepanta protiv Turaka u XVI. stoljeću...

VIDEO Detalji terorističkog napada u džamijama:

“Bijeli teroristi”, među koje spada Tarrant, napadaju muslimane, Židove, Afrikance, Afroamerikance, odnosno “neprijatelje” društva “bijelih kršćana”. Isti su, samo sa suprotnim predznakom, kao i sljedbenici kalifata, ISIL-a. Sijanjem smrti u džamijama, drži Tarrant, destabilizirat će se društvo, stvoriti nesigurnost te izazvati nasilne reakcije. Tako će, prema njegovu planu, započeti rat.

Pokolji koje su počinile ksenofobe osobe slijede taktiku koju su sugerirali pripadnici američke krajnje desnice, odnosno da se stvore “jezgre bez vođa” povezane s ideologijom bijele superiornosti koja kola internetskim stranicama. Upravo zbog osoba kakve su Tarrant ili Trani i drugi, političari moraju biti oprezni u svojim izjavama. Za svaku osudu je izjava Antonija Tajanija o tome da je i Mussolini učinio nešto dobroga (Tajani bi trebao podnijeti ostavku na položaj predsjednika Europarlamenta), za svaku je osudu isticanje ustaških obilježja jer se takvim izjavama i činima u nekima pobuđuje “strast” za sređivanjem situacije pokoljima, a što su činili nacisti.

Komentara 34

AN
antipoganin
09:10 16.03.2019.

Za to zlo krivi su ljevičari.Stazijeva agentica,Merkel Soroš kao ostala ekipa zla pod kontrolom Sotonista uvodi nemir krv i strah.U vladavini straha i beznadan oni su u svojoj kući,paklu na zemlji. Nikoga se ne smije ubiti jer je Bog too zabranio.Ovaj Australac je upecan u mrežu zla kao i mudžahedini a vrag gladi bradu .

BU
Budak
09:01 16.03.2019.

Nisu. U usporedbi s mrd. fanatizirani krvnika muslimana koji mentalno žive u srjednjem vijeku oni brojčano ne postoje. Ali nažalost oni spadaju u postotak psihopata koje svako društvo ima. Raditi uravnolovku s hordama muslimana terorista je jadno i bezpredmetno.

Avatar Uskok
Uskok
09:22 16.03.2019.

Kako je samo ponosno istaknuto "bijeli terrorist"... Jedva je dočekao. Kad islamisti počine 200+ terorističkih napada to nema veze sa islamom. Nikad. Nigdje. Kad jedan "bijeli" počini teroristički napad evo ti bijelih drugova da guštaju u toj bijelini. Licemjeri...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije