Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.05.2016. u 15:16

Ako samovoljno ne ode iz Vlade, onda izravno zaziva nove izbore na kojima će SDP i njihovi partneri, vrlo vjerojatno, dobiti vlast.

Tomislav Karamarko mora dati ostavku ne zato što to traži Božo Petrov i ljevičarska oporba, nego zato što će tako najbolje zaštiti vrijednosti u koje se tako gordo zaklinjao u svom političkom radu. Samo neopozivom ostavkom Karamarko može spriječiti raspisivanje novih izbora, a onda i dolazak na vlast "komunjarskog, titoističkog i jugoslavenskog SDP-a". Osimo toga, spasit će svoj HDZ-o od velike krize i mogućeg raskola.  

Ako samovoljno ne ode iz Vlade, onda izravno zaziva nove izbore na kojima će SDP i njihovi partneri, vrlo vjerojatno, dobiti vlast.  

Karamarko morao otići iz Vlade jer samo tako može osigurati solidnu budućnost svojoj stranci. Ne samo što će HDZ ostati na vlasti, što je jako bitno za puno gladnih stranačkih usta, nego će ponovo postati pouzdan partner. Javna je tajna da je Karamarko u ova četiri mjeseca bio destruktivan član Vlade. Nije gotovo uopće sudjelovao aktivno u njezinom radu ako ne računamo njegovo iritantno inzistiranje na tome da HDZ dobije pod svoje okrilje represivni aparat te da Vlada odustane od arbitraže s Molom. Poput neke uvrijeđene mlade u zadnji trenutak je otkazivao vrlo važne sastanke.  

Karamarko žestoku oporbu ima u HDZ-u, čija se baza i dobar dio istaknutih članova osjećaju izigrano i napušteno. Već duže vrijeme ih iritira što se njihov predsjednik okružio kontroverznim tipovima koji nemaju izborni legitimitet. Umjesto da sa suradnicima bistri politiku u prostorijama HDZ-a, Karamarko u Sheratonu formira paralelnu strukturu zapovijedanja s Jozom Petrovićem i emisarima Zdravka Mamića i Milana Bandića. Može se Karamarko sada ljutiti na medije i tvrditi da proganjaju njegovu obitelj, ali bi prije toga morao objasniti javnosti, a pogotovo članovima HDZ-a koji su na svojim plećima iznijeli izbore, zašto se njegova supruga Ana Karamarko intenzivno miješala u politička i stranačka pitanja. O tome HDZ-ovci već nekoliko mjeseci rogobore, ali za sada nisu imali snage da o tome javno progovore.  

Možemo također govoriti o uvjerljivosti anketa, ali treba ih uzeti vrlo ozbiljno kada sve, baš sve, otkrivaju da je Karamarko daleko najnepopularniji političar u Hrvatskoj. Stoga ne možemo govoriti o pobjedama Karamarka u posljednje četiri godine, nego o vitalnosti HDZ-a koji je unatoč tako nepopularnom predsjedniku ostvario pet uzastopnih pobjeda.

Postoji, dakle, puno ozbiljnih argumenata koji vape da Karamarko podnese ostavku. Svakim danom njegova ostanka na sadašnjoj poziciji najviše gube Hrvatska i njegov HDZ, dok privremeno nešto mogu ušićariti Jozo Petrović, Mol, Bandić, Mamić i tvrtka njegove supruge. Ako se sada sam ne povuče, Karamarko će to morati napraviti u bliskoj budućnosti. Samo što će tada će sa sobom u provaliju povući stranku i Vladu, a dovesti na vlast "komunjare i Jugoslavene" te ostati upamćen kao Neron desnice i HDZ-a. Od smrti Franje Tuđmana, HDZ baš nema sreće sa svojim predsjednicima.

>> Odlukom Mosta zatečeni u SDP-u i HNS-u, čeka se potez HDZ-a

Komentara 4

Avatar juricamesko
juricamesko
15:40 27.05.2016.

upravo suprotno Ćuriću.ako ti savjetuješ Karamarku da se treba povući on treba učiniti upravo suprotno.niti je Hdz stranćica niti njezin predsjednik treba dopustiti da ih ucjenjuju ovakvi agitpropovski pamfleti nit članci u tabloidima tipa Nacional.ako je predsjednik Hdz nešto nečasno napravio neka o tome pravorijek daju institucije sistema a ne smućena novinarska piskarala.

DU
Deleted user
16:29 27.05.2016.

Treba odstupiti - zato sto to kaze drazen curic! Manemoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije