Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za Pantovčak

Pogledajte prvi susret Josipovića i Grabar Kitarović nakon izbora

Ivo Josipović Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Nova TV
29.12.2014.
u 19:59

Međusobno su se pozdravili i rekli si: "Čestitam"

Dvoje političara koji će se 11. siječnja boriti za mjesto na Pantovčaku, Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović, prvi put nakon jučerašnjeg prvog kruga susreli su se u hodniku Nove TV.

Međusobno su se pozdravili i rekli si: "Čestitam." Gostujući u Dnevniku Nove TV, Ivo Josipović kazao je da smatra da je najveća slabost njegove protukandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović činjenica da je bila dio koruptivne Vlade. –  Premijer i šest ministara su u zatvoru, riječ je o sustavu vrijednosti koji ne možemo zaboraviti – rekao je Josipović. Naglasio je da pobjeda nije bila veća zbog rezultata Ivana Sinčića, dobre organiziranosti HDZ-a i vremenskih prilika, odnosno snijega koje je pao.

"Sudjelovala je u Vladi koja je poharala Hrvatsku"

O slabostima Kolinde Grabar Kitarović, Ivo Josipović je kazao da je bila "dio vlade koja je bila zaista koruptivna par exellence, iz koje su premijer i šest ministara u zatvoru, riječ je o sustavu vrijednosti koji ne možemo zaboraviti". - Danas su posljedice te vlade još uvijek nazočne - rekao je Josipović.

- Paradoks je meni na teret stavljati vladu koja možda i nije uspješna u ekonomskim aspektima, a mojoj protukandidatkinji ne stavljati sudjelovanje u vladi koja je poharala Hrvatsku. To je najbolji izraz – poharala Hrvatsku - zaključio je Josipović.

"Nikada nisam bila poslušnica"

Kolinda Grabar Kitarović je u Dnevniku Nove TV najavila da u drugom krugu neće "udarati ispod pojasa" jer nikada ne ide "na osobu". – Idem apsolutno na svaki glas. S gospodinom Kujundžićem i s gospodinom Sinčićem imala sam isti cilj, ali metode su nam se razlikovale. Željeli smo drukčiju, pravedniju Hrvatsku koja će se boriti za mlade, omogućiti im posao i to da ostanu u zemlji – rekla je Grabar Kitarović.

Grabar Kitarović tvrdi da njezina dosadašnja karijera može biti dokaz da kao predsjednica neće slušati Tomislava Karamarka. - U prvoj Vladi Ive Sanadera bila sam članica te vlade, ali sam otišla, nisam htjela kompromitirati sebe i ono iza čega sam stajala. Ne govorim o korupciji, nego o neslaganjima kad je riječ o vođenju države - rekla je Grabar Kitarović i dodala da se radije distancirala i izabrala drugu karijeru.

- Nikada nisam bila poslušnica. Jedino koga ću slušati je hrvatski narod i hrvatski birači. Slušat ću Karamarka i Milanovića jer ću raditi na političkom konsenzusu svih stranaka, da riješimo goruća pitanja ove zemlje. Ne možemo se više dijeliti, ne možemo si to dopustiti. Ne može biti ni vaših ni naših ni njihovih, ne možemo se dijeliti ni po čemu. Svi moramo raditi na interesu zemlje.- zaključila je HDZ-ova kandidatkinja. 

>>Josipović je bio zatečen i u šoku, Grabar Kitarović sigurna i u zanosu

>>Grabar-Kitarović za Večernji: Osnovat ću ured za zviždače u sastavu Ureda predsjednika

>>Ja sam otišla iz Sanaderove Vlade, a Josipović se nije ogradio od Milanovića

Komentara 54

MA
marn
20:20 29.12.2014.

josipovicu koliko znam SDP je nasljednik KPH a samo koliko su nam oni napravili i ostavili zla i jos nam pripremili domovinski rat,zato se ne vraci u proslost jer sebe ces pokopati

LI
lima41
20:08 29.12.2014.

ivo "kiseli osmijeh" josipović pakuj kofere!

KA
kavicakaka8
20:14 29.12.2014.

ivo kod dr.kolinde-daj nešto protiv boli iz tog ormariča PRVE POMOČI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije