Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najplaćeniji menadžeri

Prodavač zaradi 1532 kune više od prodavačice

kune
Igor Kralj/PIXSELL
05.04.2016.
u 07:15

U poslovima osiguranja, telekomunikacija i slično žene zarađuju više, ali razlike su manje. Pri tome, najisplativije je raditi u privatnoj tvrtki stranih vlasnika u kojoj je prosječna plaća 6005 kuna.

Prosječna plaća u prvom kvartalu 2016. iznosila je 5285 kuna, jedan posto više nego u prethodnom kvartalu, ali i jedan posto manje nego u istom razdoblju lani, prema portalu Moj posao.

Najplaćeniji su i dalje top menadžeri, najmanje se zaradi u tekstilnoj i kožnoj industriji te uslužnim djelatnostima, s tim da raste razlika između muških i ženskih plaća. Posljednja tri mjeseca muškarci su zarađivali 10 posto više na istim poslovima nego žene, a najveće su razlike u prodaji i uslužnim djelatnostima.

Muškarci koji rade u prodaji u prosjeku imaju 1532 kune višu plaću od žena, dok u uslužnim djelatnostima razlika iznosi 1202 kune. U poslovima osiguranja, telekomunikacija i slično žene zarađuju više, ali razlike su manje. Pri tome, najisplativije je raditi u privatnoj tvrtki stranih vlasnika u kojoj je prosječna plaća 6005 kuna. 

>> Za manje plaće nitko više neće htjeti raditi 

>> 650.000 radnika zaradi više od 5077 kuna

Komentara 2

MA
masterYoda
08:07 05.04.2016.

Prodavač manje priča na poslu pa je učinkovitiji (šala, naravno).

DU
Duba
12:06 05.04.2016.

to je evolucija! vjerojatno imaju poslodavci razlog zašto muškarci više zarađuju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije