Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENA ODLUKA

Oscar Pistorius se izvukao od zatvora za ubojstvo, seli u kućni pritvor!

Oscar Pistorius
Foto: Reuters/PIXSELL
21.10.2015.
u 12:31

Obitelj ubijene djevojke sigurno neće biti oduševljena, a i javnost će dobiti potvrdu da zakoni ne vrijede jednako za sve

Južnoafrički atletičar i proslavljeni paraolimpijac Oscar Pistorius ipak je izbjegao zatvor. Njegov slučaj potvrdio nam je da nije pod upitnikom samo hrvatsko pravosuđe već da postoje slični ili gori. Naime, kao što se i najavljivalo, sa 21. listopadom seli se u kućni pritvor, bez obzira na to što je na brutalan način ubio djevojku Reeve Steenkamp.

Naravno, branio se da je bilo iz nehaja, iako je nesretnica vrištala dok je pucao po njoj bez prestanka. I kazna za to su kućni pritvor te rad za opće dobro.

Na tome je njegov odvjetnički tim radio više od sedam mjeseci i nagađalo se da će uspjeti u naumu, a to se potvrdilo u lipnju ove godine kad su ove informacije procurile u javnost. Tog 13. listopada prošle godine, kad je stigla pravomoćna presuda, odmah se neslužbenim kanalima moglo čuti da će pokušati izboriti povoljniju kaznu za svog klijenta. Ipak, postojala je nada da su glasine krive i da se nešto ovako ne može dogoditi. Ali može...

Obitelj ubijene djevojke sigurno neće biti oduševljena, a i javnost će dobiti potvrdu da zakoni ne vrijede jednako za sve. Ionako im je teško povjerovati da atletičar nije znao tko se nalazi iza zatvorenih vrata kupaonice kad je u njih "istresao" četiri metka. Posebno jer su susjedi svjedočili da su čuli prestravljene urlike Reeve Steenkamp, što sugerira da ih je morao čuti i Pistorius, koji sve to negira od samog početka.

>> Oscar Pistorius optužen za ubojstvo djevojke

Komentara 7

GV
golub Vaso
13:57 21.10.2015.

tomo horvatincic dva

SA
Sarmoman12
15:47 21.10.2015.

Drago mi je da je izaso. Tko nije bar jednom pomislio upucat zenu/curu laze

MA
Malenkost
17:45 21.10.2015.

Jel ga to sudio HR Vrhovni Sud!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije