Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postavio ga Adam Peaty

Na Olimpijskim igrama pao još jedan svjetski rekord!

Adam Peaty
Foto: Reuters
1/5
06.08.2016.
u 21:46

- Znao sam da mogu brzo, ali nisam mislio kako ću već u kvalifikacijama popraviti svjetski rekord - kazao je aktualni svjetski prvak.

Britanski plivač Adam Peaty (21) postavio je u kvalifikacijama utrke na 100 m prsno na OI u Rio de Janeiru novi svjetski rekord - 57,55.

Peaty je bio vlasnik i dosadašnjeg svjetskog rekorda, a popravio ga je za 37 stotinki sekunde.

- Znao sam da mogu brzo, ali nisam mislio kako ću već u kvalifikacijama popraviti svjetski rekord - kazao je aktualni svjetski prvak.

Mladić iz Uttoxetera je glavna britanska uzdanica za plivačko zlato na OI u Rio de Janeiru. Posljednji britanski plivač koji je osvojio zlatnu medalju na OI bio je Adrian Moorhouse 1988. u Seoulu gdje je pobijedio upravo na 100 prsno.

Matea Samardžić zapela u kvalifikacijama

Hrvatska plivačica Matea Samardžić nije se uspjela plasirati u finale utrke na 400 metara mješovito na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Mlada Splićanka i američka studentica pobijedila je u svojoj kvalifikacijskoj skupini s rezultatom 4:39,41, što je novi hrvatski rekord, ali je ukupno osvojila 17. mjesto.

Samardžić je plivala skoro tri sekunde brže od svog i hrvatskog rekorda 4:42.26 kojeg je isplivala u srpnju ove godine u Orlandu. Za ulazak u finale ipak nije bilo dovoljno, od osmoplasirane Kanađanke Emily Overholt ostala je sporija gotovo tri sekunde.

Najbolje vrijeme kvalifikacija ostvarila je mađarska plivačica Katinka Hosszu koje je plivala 4:28,58, svega 15 stotinki sekunde sporije od svjetskog rekorda Kineskinje Shiwen Ye.

Matea Samardžić će na OI nastupiti i na 100 i 200 leđno

>> Svjetski rekord Južnokoreanca Kim Woo-jina u streličarstvu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije