Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema mjesta panici

Zovko: Puna su nam usta zajedništva. Zašto se na terenu izgubi!?

09.08.2016., Rio de Janeiro - Olimpijske igre Rio 2016. Rukomet, 2. kolo, skupina A, Hrvatska - Argentina. IVan Cupic.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/10
11.08.2016.
u 15:30

– Ušli smo s dozom opuštenosti, što takvo natjecanje ne dozvoljava. Trebala je tu biti jedna fanatična borbenost, zajedništvo – kaže Zovko

Još prije polaska u Rio naši su rukometaši bili optimistični, s osmijehom su vukli kofere po hotelu Panorama i slušali motivacijske riječi Janice Kostelić i ostalih po njoj “normalnih ljudi”. No ovi, za koje smo nakon Poljske gotovo bili sigurni da nisu samo ljudi, utakmicama koje su do sada odigrali na Igrama pokazali su da na kraju ipak jesu.

Otvaranje protiv Katara bio je pravi šamar, sedam golova razlike sve nas je iznenadilo, a ni protiv Argentine nisu se iskazali, ali barem su izborili dva boda. No ništa još nije izgubljeno, kauboje čekaju još tri kvalifikacijska testa.

– Ušli smo s dozom opuštenosti, što takvo natjecanje ne dozvoljava. Trebala je tu biti jedna fanatična borbenost, zajedništvo. Stalno čitamo kako su zajedno, ali to nismo vidjeli na terenu – kaže Zdravko Zovko.

Utakmica protiv Katara ostala je zapamćena, ne samo po gol-razlici već i po nerealiziranim sedmercima, ali ipak su oni doprvaci svijeta.

– Imamo dobre igrače koji pucaju sedmerce: Čupić, Štrlek, Horvat. Osobno mislim da i vanjski igrači to mogu. Vidjeli smo u prvoj utakmici da to nije bilo na nivou. Zna se da imamo tri-četiri igrača koja izvode sedmerce i mislim da tu treba tražiti rješenje. Golmani danas prate pucače, znaju svaki njihov pokret i način pucanja. Igrači poput Horvata i Čupića već su dugo u tome, znači da su ih vratari pročitali. Treba tražiti nova lica – dodaje Zovko.

Iako smo nakon prve dvije utakmice skupili samo dva boda, ništa još nije izgubljeno.

– Najvažnije je da se uđe u četvrtfinale, tu počinje drugi turnir. Jedna utakmica odlučuje ideš li dalje ili si ispao. Nedostaje nam još jedna pobjeda. Ova reprezentacija pokazala je da može puno, da možemo uhvatiti Poljsku, i to sa 16 razlike. Pokazali su da su apsolutno spremni pobijediti svakoga – kaže Goran Šprem.

Bilo kako bilo, kauboji danas idu na Dance (19.40 sati), a nakon toga na Tunižane i dobro nam poznate Francuze.

– Najbolji će pokazatelj biti ova utakmica protiv Danske, koja je jedan od favorita za osvajanje medalje. Onda ćemo vidjeti gdje smo i u kakvoj smo formi. Dance moramo dobiti i dobit ćemo ih i zbog samopouzdanja i zbog toga kako će nas drugi gledati. Ova su dva rezultata bila neuvjerljiva, sada protiv njih treba pokazati pravu snagu i pokazati gdje nam je mjesto – komentirao je bivši reprezentativac Mirza Džomba. 

Komentara 2

Avatar xenon
xenon
15:51 11.08.2016.

Ajde. Nema veze. Biti će bolje. Ako ne na ovom turniru, biti će na nekom drugom.

AB
Abdalonim
16:49 11.08.2016.

Nije dobro zasad. No ne treba odmah pljuvati. Turnir još traje. Možda se i forma digne. I da, bravo Sinkovići!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije