Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTPUTOVALI U RIO

Ministar Marić: Kamo sreće da smo svi tako uspješni kao naši olimpijci

Zlatko Marić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/13
29.07.2016.
u 08:15

– London je bio uspješan, osvojili smo šest medalja. Nadajmo se da će ih u Riju biti i više. Želim vam sretan odlazak, a još sretniji povratak – poručio je Josip Čop, glavni tajnik HOO-a

– Ima jedna izreka u Primorju, "ala kuraja", samo hrabro i uspjeh će doći. Siguran sam da ćemo se vidjeti na Trgu i da ćemo slaviti sve vaše uspjehe. Ala kuraja! Tim je riječima svoje obraćanje olimpijcima završio ministar sporta Predrag Šustar.

Da, hrvatske trupe spakirale su kofere za Rio gdje za nekoliko dana počinju Olimpijske igre. Dvorana hotela Panorama bila je zatrpana kockastim majicama i trenirkama, domoljubni naboj mogao se osjetiti, a svi su riječima podrške ispratili naše olimpijce u Rio de Janeiro.

– London je bio uspješan, osvojili smo šest medalja. Nadajmo se potajno da će ih u Riju biti i više. Želim vam sretan odlazak, a još sretniji povratak – poručio je Josip Čop, glavni tajnik HOO-a.

Ministar financija Zdravko Marić ih je, naravno, ohrabrivao statistikama.

– Hrvatska je u Londonu bila 15. per capita po broju medalja po glavi stanovnika, sedma na svijetu ako gledate zlata po glavi stanovnika, kamo sreće da smo u ovoj zemlji svi toliko uspješni kao vi, olimpijci. Hrvatska sportska elita, odlazi u zemlju o kojoj se u posljednje vrijeme dosta piše. “Prijete” ondje i mafija i virusi, no to ne plaši naše veleposlanike, kojima se obratio i Josip Pavić, kapetan vaterpolista i čovjek koji će u Riju nositi hrvatski barjak pročitao je prije polaska fair-play povelju koju su svi morali i potpisati.

– U ime svih sportaša obećavam da ćemo dostojno predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama. Ne želim previše obećavati, ali mogu jamčiti da ćemo dati sve od sebe i da ćemo se boriti. 

Komentara 1

GD
Gospon Drug
08:58 29.07.2016.

Najveca nesreca u zamlji ja kad su svi uspjesni osim vlade...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije