Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregled nastupa četvrtog dana

Veslači nastavili svoj put k medaljama, pobjeda rukometaša

Martin i Valent Sinković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
10.08.2016.
u 13:17

Aktualni svjetski prvaci u dvojcu na pariće braća Martin i Valent Sinković izborili su plasman u finale nakon što su u svojoj polufinalnoj skupini osvojili prvo mjesto

Četvrtog dana natjecanja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru hrvatske veslačke posade nastavile su svoj put ka medaljama, rukometaši su ostvarili pobjedu, a košarkaši poraz protiv Argentine, dok su jedriličari ostali pri vrhu poretka. 

Aktualni svjetski prvaci u dvojcu na pariće braća Martin i Valent Sinković izborili su plasman u finale nakon što su u svojoj polufinalnoj skupini osvojili prvo mjesto. Braća Sinković vodili su od starta do finiša i s lakoćom su kontrolirali utrku te su na kraju pobijedili sa sekundu i 23 stotinke boljim vremenom od Norvežana Kjetila Borcha i Olafa Tuftea.

Treće mjesto, posljednje koje je vodilo u finale, osvojili su Britanci Jonathan Walton i John Collins. Otkako su zajedno u dvojcu na pariće, od lipnja 2014., braća Sinković upisala su pobjede u 28 utrka u nizu na velikim natjecanjima, računajući od kvalifikacija do finala. Finale dvojca na pariće je u četvrtak, 11. kolovoza.

 Dvostruki europski prvak u samcu Damir Martin (28)  plasirao se u polufinale s najboljim vremenom četvrtfinala 6:44.44 minute. Martin je bio najbrži u svojoj skupini u kojoj je s pet sekundi prednosti iza sebe ostavio Britanca Alana Campbella. Drugo vrijeme četvrtfinala imao je Novozelanđanin Mahe Drysdale (6:46.51), a treće Belgijanac Hannes Obreno 6:48.90. Polufinale samaca je na rasporedu u četvrtak 11. kolovoza. 

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine A svladala Argentinu s 27-26 (14-15). Hrvatska je nakon teškog poraza od Katara (23-30) u prvom kolu na jedvite jade svladala Argentinu u drugom. Pogodak za pobjedu postigao je Domagoj Duvnjak iz sedmerca devet sekundi prije kraja dvoboja.

Prethodno su Argentinci imali napad za pobjedu, izvukli su vratara kako bi imali igrača više u polju, ali je Duvnjak presjekao dodavanje Pizarra za Portelu na liniju šest metara, Portela je napravio grub prekršaj na Duvnjaku, a prema novim pravilima to znači sedmerac jer su argentinska vrata bila prazna. Manuel Štrlek je sa sedam golova bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Federico Fernandez zabio osam pogodaka za Argentinu.

Ranije su Francuska i Danska bez problema stigle do drugih pobjeda, Francuska je s 35-20 (16-13) svladala Katar, dok je Danska s 31-23 (17-10) bila bolja od Tunisa. Francuska i Danska sada su na vrhu skupine s po četiri boda, Katar i Hrvatska imaju po dva, a Argentina i Tunis su bez bodova. Hrvatska će u 3. kolu igrati protiv Danske u četvrtak od 19.40 sati po hrvatskom vremenu. 

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je 2. kola skupine B izgubila od Argentine s 82-90 (22-22, 18-24, 14-27, 28-17). Hrvatska je u trećoj četvrtini zaostajala i 20 razlike (46-66) da bi u posljednju minutu ušla sa samo minus četiri (81-85), a tada je Simon promašio tricu 30 sekundi prije kraja, da bi potom izbornik Petrović i Luka Babić dobili tehničke pogreške nakon kojih su Argentinci s linije slobodnih bacanja potvrdili pobjedu.

Dario Šarić ubacio je 19 koševa uz 10 skokova i 7 asistencija za Hrvatsku, Bojan Bogdanović je dodao 18, a Mario Hezonja 16, dok je najbolji kod Argentine bio Luis Scola sa 23 poena. U prije odigranim susretima u ovoj skupini domaćin Brazil je svladao europskog prvaka Španjolsku sa 66-65 (34-31), dok je Litva bila bolja od Nigerije sa 89-80 (36-41).

Argentina i Litva sada imaju po dvije pobjede, Hrvatska i Brazil su na omjeru 1-1, a Španjolska i Nigerija na 0-2. Hrvatska će u 3. kolu u četvrtak od 19.15 sati po hrvatskom vremenu igrati protiv Brazila. 

Tonči Stipanović zadržao je visoku poziciju i nakon drugog dana olimpijske jedriličarske regate u Rio de Janeiru, drugi je u Laseru, Ivan Kljaković Gašpić otvorio je regatu petim mjestom u Finnu, Tina Mihelić napredovala je na osmo u Laser Radialu, a Luka Mratović je 18. na dasci. Stipanović u Laseru nije imao toliko dobar dan kao u ponedjeljak, ali nije napravio nijednu veliku pogrešku, nema omču oko vrata kao što možda neki drugi imaju.

Sedmi i 12. ulaz omogućili su mu da ostane visoko plasiran, na drugom mjestu, vodstvo je preuzeo Argentinac Julio Alsogaray. Finnaši su krenuli s dva plova, Ivan Kljaković Gašpić poznat je kao jedriličar koji je uvijek vrlo konstantan, bez velikih oscilacija, tako je i jedrio, šesto i osmo mjesto, ukupno peti. Poveo je Slovenac Vasilij Žbogar.

Tina Mihelić se izvukla nakon jučerašnje diskvalifikacije. Nakon četiri plova za Laser Radial je osma, u današnja dva plova bila je 12. i 10. Na prvom mjestu je Kineskinja Xu Lijia. Daskaš Luka Mratović pao je u poretku na 18. mjesto nakon šest jedrenja i uoči dana odmora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije