Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepobjedivi!

Braća Sinković tajili ozljede, ali stisnuli su zube i doveslali do zlata

Sinković
Foto: Reuters
1/14
12.08.2016.
u 21:50

Razmišljam tko je uopće u svijetu veslanja uspio pobijediti 29 puta utrka za redom. Nitko, osim možda nekih posada iz velikih zemalja, a ni oni nisu vjerojatno u nizu

Dan nakon što su postali novi olimpijski pobjednici veslači Valent i Martin Sinković posjetili su Hrvatsku kuću u Rio de Janeiru.

Premda se emocije polako smiruju, nepobjediva braća nisu skidala osmijeh s lica. Zašto i bi kada su nanizali 29 pobjeda osvojivši pritom svjetsko, europsko i sada olimpijsko zlato.

- Razmišljam tko je uopće u svijetu veslanja uspio pobijediti 29 puta utrka za redom. Nitko, osim možda nekih posada iz velikih zemalja, a ni oni nisu vjerojatno u nizu. Možda Redgrave. Sad, nakon 29 utrka i olimpijskoga zlata, nama će pritisak biti puno manji. Osvojili smo sve, sad možemo nešto i izgubiti. Najgore bi bilo da smo pobijedili 28 utrka i onda ovu zadnju, najvažniju, izgubili - kazao je Valent otkrivši kako su obojica imala problema s ozljedama.

Valenta čeka operacija meniskusa, dok je Martin imao problema s trbušnim zidom.

- Jest ozljeđeni smo obojica, ali nisu to bile neke ozljede da ne nastupimo. Nismo ništa skrivali nego nam se činilo da ne treba izlaziti s nečim što je nebitno za rezultat. Martinu se taj međurebreni mišić istegnuo kad smo došli ovamo i onda je veslao pod bolovima, ali ipak su ovo OI i mora se - rekao je Valent, dok je Martin dodao:  

- Bolje da mi se ozljeda dogodila kad smo došli ovamo, nego dva tjedna prije, jer bih onda tjedan dana mirovao.

Priznali su kako nakon osvajanja zlata nisu znali što bi od sreće.

- Nakon osvajanja medalje miješali su nam se osjećaji, skakao bih, trčao, slavio, a umoran si, ne možeš ništa - kazao je Valent, a nastavio Martin:

- Nakon osvajanja zlata, na postolju jednostavno sam htio postati svjestan da sam olimpijski pobjednik, mirno to sve shvatiti. Mi smo, nadam se ovim uspjehom i ovom medaljom skrenuli pozornost na veslanje. Mogu reći da je ovo zlato sigurno pokazalo da se u Hrvatskoj kvalitetno radi i svakom roditelju savjetujem da pošalje dijete na veslanje, neće pogriješiti.

Njihov trener Nikola Bralić je sa smiješkom dodao kako bi da se njega pita dečke već sutra poslao na trening.

- No znam da se trebaju malo opustiti. Ovdje će ostati nekoliko dana i ispuhati glave, ali već po povratku je državno prvenstvo - kazao je tvorac veslačkog čuda.

Bralić smatra kako braća Sinković mogu veslati na još dvije OI, ali samo ako budu pazili na svoje zdravlje.

- Oni sad prvenstveno sami moraju posvetiti više pažnje čuvanju zdravlja, ali i ljudi u klubu i reprezentaciji, savezu, moraju odraditi svoje. Npr. treba pomaknuti ne samo rasporede utrka na domaćem prvenstvu, nego i termin prvenstva, da mogu otići na odmor, da mogu napraviti regeneraciju, relaksaciju, da mogu otići živjet među svijet. Oni treniraju šest sati dnevno, kad tome dodate posjete liječnicima, masaža, putovanja, znači da su 10 sati u tretmanu. To je strašna žrtva. Mora im se dati prilika da malo izađu iz toga - zaključio je Bralić.

Komentara 3

Avatar mrkrunimir10
mrkrunimir10
00:38 13.08.2016.

Martin i Valent Sinković, olimpijski prvaci u dvojcu na pariće (Rio 2016) - (HRT 2 HD) - Finalna utrka - https://vk.com/video230765537_456239807 - Dodjela zlatnih medalja - https://vk.com/video230765537_456239806

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:51 13.08.2016.

Svaka čast, nisu to bezazlene ozljede...

KR
Kraljevko
12:09 13.08.2016.

Imam dva brata, volim ih da bih za njih i umro. No, takovu braću treba imati, oli ti: Bog je s njima. Braćo, uživajte u iskrenoj ljubavi roda svog. Živjeli, i nake Vas i dalje prati Dragi Bog!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije