Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sljedeći suparnik - Nigerija

Ukić: Za razliku od prije, ova se momčad ne miri lako s porazom

2016 Rio Olympics - Basketball - Preliminary - Men's Preliminary Round Group B Brazil v Croatia - Carioca Arena 1 - Rio de Janeiro, Brazil - 11/08/2016. Bojan Bogdanovic (CRO) of Croatia and Augusto Lima (BRA) of Brazil in action. REUTERS/Eric Gay/ FOR ED
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
13.08.2016.
u 10:40

Znamo da Nigerija nije lijeva momčad, već solidan sastav koji nema što izgubiti, a na nama je da mentalno uđemo u taj susret na pravi način

Na olimpijskom košarkaškom turniru malo je kapetana momčadi koji mogu biti tako ponosni na igre svoje momčadi kao što je to Roko Leni Ukić.

Možda tek australski i litavski mu kolega. A Roko je uvijek dobar analitičar kako zbivanja na terenu tako i stanja u sastavu. Pobjeda protiv Brazila (80:76) bila mu je 199. utakmica za reprezentaciju, što znači da će mu Nigerija (u noći sa subote na nedjelju, u 3.30) biti jubilarka.

Ne podcijeniti Nigeriju

– Moramo znati da smo mi na početku svake ove utakmice autsajderi i da smo Brazilce dobili zahvaljujući Bojanu Bogdanoviću. Stvari su tu vrlo jasne. U odnosu na našu realnu kvalitetu mi igramo u rasponu od 20 posto ispod pa do 20 posto iznad.

Da bi dva sjajna izdanja (Španjolska, Brazil) oplemenili plasmanom u četvrtfinale, nužno je pobijediti Nigeriju.

– To je sada pitanje mentalnog pristupa jer sada su porasle ambicije, i naše, ali i naše javnosti. I baš zato mi moramo ostati čvrsto na zemlji jer to su najkritičniji trenuci. Znamo da Nigerija nije lijeva momčad, već solidan sastav koji nema što izgubiti, a na nama je da mentalno uđemo u taj susret na pravi način. Ako bude tako, onda to neće biti utakmica od koje bismo trebali strahovati. No, ako se pojave sindromi iz prošlosti, onda ćemo imati problema.

Na izborniku je i Ukiću, ali i ostalim iskusnijim igračima (Simon, Bogdanović) da spuste poletjele, ako takvih ima, na zemlju.

Ne može uvijek Bojan sam

– Svaka 24 sata su punjenje pa pražnjenje. Treba se osvježiti i prikazati najbolje što možemo. Ne treba od Bojana očekivati da opet zabije više od 30, no mi možemo na različite načine doći do pobjede.

Ono što se izdaleka primijeti, a to je dodana vrijednost, jest samopouzdanje ove Hrvatske. Ono se vidjelo čak i u porazu protiv jake Argentine.

– Kod nas igrača iz rotacije, a tu nas je sedam, vidim iznimno samopouzdanje, a neki ga imaju i u ekstremnim količinama. Ima i nešto dobroga u tome što smo protiv Argentine bili nervozni jer to nam govori da nismo htjeli taj poraz prihvatiti zdravo za gotovo, da nam je bilo krivo. Prije smo se puno lakše mirili s porazima od nominalno boljih, a sada to više nije slučaj.

Komentara 5

Avatar Diavolo
Diavolo
11:31 13.08.2016.

Jos samo Nigerija i medju velikih 8 smo.....unutra...ali sta god da napravite do kraja , vi ste vec napravili čudi

FT
feel_the_coruption
12:32 13.08.2016.

Svaka čast dečkima, nisam očekivao ovako dobar rezultat na OI. Praktički igramo sa jednim centrom Planinićem ( Bilan je samo visoki momak koji se pokušava igrati košarke, ali nije ovo razina ABA lige...), jednim pravim playom... Šarić napadački katastrofa, Hezonja se još nije pronašao u reprezentaciji, legenda Simon toplo-hladno. U igri nas drži jedina realna zvijezda momčadi - Bojan Bogdanović, njemu kapa do poda... Ali perspektiva je odlična. Ako Šarić i Hezonja opravdaju očekivanja i prekinu zastoje u napretku, ako stasaju Zubac, Bender, Slavica, Arapović i ako pronađemo playa...Čeka nas svijetla budućnost...

RI
Rizlman
14:46 13.08.2016.

Točno tako Roko, a tu razliku od prije i sad čini daleko najbolji igrač u reprezentaciji Dario Šarić. On je taj koji vas je sve zarazio pobjedničkim duhom, on je taj koji nikome neće priznati da je bolji jer je sportaš od glave do pete i on je taj koji čini razliku između pobjedničke i luzerske ekipe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije