Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljak poslan kući

Tomasz Zielinski je drugi dizač utega potjeran zbog dopinga

Tomasz Zielinski
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
10.08.2016.
u 11:15

Europski prvak Zielinski, koji se trebao natjecati s bratom u kategoriji do 94 kg, bio je pozitivan na steroid

Poljski dizač utega Tomasz Zielinski, brat olimpijskog pobjednika s OI u Londonu 2012. Adriana Zielinskog, postao je drugi dizač utega koji je poslan s Igara u Rio de Janieru kući zbog dopinga.

Europski prvak Zielinski, koji se trebao natjecati s bratom u kategoriji do 94 kg, bio je pozitivan na steroid. Na dan otvaranja Olimpijskih igara Cipar je objavio da je poslao kući Antonisa Martasidisa, dizača utega u kategoriji do 85 kg, nakon što je na testiranju izvan natjecanja bio pozitivan na doping. 

– Želim se iskreno ispričati svim Poljacima na Olimpijskim igrama zbog sramote koja im je nanesena dok cijeli svijet gleda u njih – izjavio je Szymon Koecki, predsjednik Poljske dizačke federacije.

Koecki je osvojio srebrnu medalju u dizanju utega u Sydneyu 2000. i u Pekingu 2008. i očekuje se da mu se dodijeli zlatna medalja naknadno nakon što je olimpijski pobjednik Kazahstanac Ilya Ilyin bio pozitivan na doping u kasnijem testiranju. Koecki je pak propustio OI 2004. u Ateni zbog dvogodišnje suspenzije zbog dopinga.

Tomasz Zielinski je peti poljski dizač utega koji je bio pozitivan od 2012.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije