Naslovnica Rio 2016 Rio 2016

Priveden predsjednik Europskog olimpijskog odbora, preprodavao je ulaznice

Lokalna policija je objavila kako je Hickey pokušao pobjeći prilikom privođenja, ali nije uspio.
17. kolovoza 2016. u 17:03 6 komentara 1250 prikaza
Patrick Hickey
Foto: Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Predsjednik Europskog olimpijskog odbora (EOC) Irac Patrick Hickey priveden je u Rio de Janeiru zbog navodne preprodaje ulaznica za olimpijska natjecanja.

Hickey je optužen za preprodaju ulaznica namijenjenih sponzorima i sportašima. Lokalna policija je objavila kako je Hickey pokušao pobjeći prilikom privođenja, ali nije uspio. Pritom mu je pozlilo pa mu je ukazana i liječnička pomoć.

Prvi čovjek Europskog olimpijskog odbora je navodno nabavljao ulaznice koje su kasnije druge osobe prodavale na crno. Policija tvrdi kako ima dokaze koji povezuju Hickeyja i direktora jedne 'hospitality agencije' kod kojeg je pronađeno čak 800 ulaznica. Procjenjuje se kako bio njihova prodaja na crnom tržištu donijela oko tri milijuna dolara.

"Hickey je bio u šoku kada je došla policija. Zbog toga je pozvana hitna pomoć, no poslije je normalno otišao s policijom," kazao je Jamil Chade, novinar lista Estado do Sao Paolo koji se slučajno našao u hotelu Windsor Marapendi u kojem je Hockey priveden.

U Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) za sada nisu željeli komentirati vijest o privođenju prvog čovjeka EOC-a. Glasnogovornik MOO-a je tek kazao kako je Hickey završio u bolnici.

Hickey je bivši judaš i počasni predsjednik Irskog judo saveza. Europski olimpijski odbor vodi od 1989. godine.

>>Ovo je najljepša priča Olimpijskih igara, naježit ćete se od oduševljenja: 'Ovo ću pamtiti cijeli život'

>>Povijesni dan hrvatskog sporta - Perković zlatna, Stipanović srebrni, Hrgović, Fantela i Marenić osigurali medalje!

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar bosanac1951
  bosanac1951:

  Opa batko, vidi ti to što se radi. Ali nitko nije imun na novce..A kazna, a blamaža ? Sram takve može biti....Najbolji je...pozlilo mu pri dolasku murje...ha,ha,ha.

 • Avatar Ledeni
  Ledeni:

  Jadan čovjek, a da je ušao u HDZ ili SDP mogao je privatizirati neko poduzeće i bez brige proživjeti život u blagostanju.

 • strsljen2013:

  Sad znamo od koga je Šuki učio.