Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijeli svijet se divi

Ovo je najljepša priča Olimpijskih igara, naježit ćete se od oduševljenja: 'Ovo ću pamtiti cijeli život'

Nikki Hamblin i Abbey D'Agostino
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
17.08.2016.
u 11:33

– Nikad u životu neću zaboraviti ovaj trenutak. Kad me za 20 godina netko pita o Riju, ovo će biti moja priča

Olimpijski duh i dalje živi među sportašima! Iako se on ponekad zagubi, jučerašnja priča iz Rija ponovno ga je oživjela i vratila vjeru u poštenje sportaša.

Atletičarke Nikki Hamblin i Abbey D'Agostino priča su koja je obišla cijeli svijet. Naime, tijekom utrke na 5000 metara, Novozelanđanka Hamblin pala je, a pritom je nenamjerno srušila i Amerikanku D'Agostino. Sportašica iz SAD-a odmah je ustala i mogla nastaviti utrku, ali je odlučila pokazati pravi sportski duh pa je došla do svoje konkurentice i pomogla joj u nevolji te ju nagovorila da nastavi utrku jer su to ipak Olimpijske igre.

Dok je to radila, njezina konkurencija već je daleko pobjegla pa su njih dvije lagano krenule za njima. Međutim, tu ovoj dirljivoj priči nije kraj. U tom trenutku situacija se okrenula, D'Agostino je tada shvatila da nije bila ni svjesna da se i ona ozlijedila pri padu, tek tada ju je užasno počeo boljeti gležanj. 

Gotovo je odustala od utrke, ali onda se Hamblin okrenula i pomogla njoj da nastavi pa su na kraju ipak i jedna i druga završile utrku te se izgrlile i dobile ovacije cijelog stadiona.

– Ova djevojka pokazala je pravi olimpijski duh. Nikad prije nisam ju upoznala, a sada sam shvatila kako se radi o nevjerojatnoj osobi. Kad sam pala prvi put, osjetila sam ruku na svom ramenu i pogled kojim mi govori: "Ustaj, ovo su Olimpijske, ovo moramo završiti" – kazala je Hamblin nakon utrke pa nastavila:

– Ona je meni prva pomogla, a kasnije sam i ja njoj pokušala, ali gležanj joj je bio gadno ozlijeđen. Nakon toga sam nastavila trčati i nisam vjerovala da je i ona nastavila. Kad sam vidjela da i dalje trči, bila sam oduševljena. Nikad u životu neću zaboraviti ovaj trenutak. Kad me za 20 godina netko pita o Riju, ovo će biti moja priča.

>>Majka Vesna: Najradije bismo Sandri vola ispekli!

>>Plivačica otkrila zašto je zakazala, razbila tabu i oduševila svijet

 

 

 

Komentara 10

FA
Fake
11:43 17.08.2016.

Kada čovjek ovo pročita osjeća se ponosnim kada zna da postoje ovakve osobe velikog srca.Cure,svaka vam čast.Kapa dolje.

IV
ivananic2014
11:42 17.08.2016.

Zanimljivo (ili žalosno) kako nitko nema potrebu komentirati ili reći bravo .... al zato kad treba mrziti, pljuvati, "ubiti" prepuno je komentara ...... :(

Avatar wakanda
wakanda
12:19 17.08.2016.

bravo cure, tak se to radi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije